Zara Bircan
Zara Bircan Beauty en Style 29 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

Wil je wat anders doen met je haar? Dit kapsel past bij jouw haartype

Heeft je beste vriendin zichzelf een fantastisch kapsel laten aanmeten en kriebelt het bij jou nu ook ontzettend om iets anders met je haar te doen? Dan wil je vast even verder lezen, want in dit artikel delen we welke kapsels goed bij je haartype past.

Heb je de natuurlijke krullen van Zendaya of lijkt jouw haar toch iets meer op dat van Kim Kardashian? Wij weten in ieder geval welke coupe jou heel goed zou staan.

Dit kapsel staat het beste bij jou

Wij vinden het heerlijk om uit bed te stappen met een goede haardag. Zeker als we elk kapsel kunnen proberen en het nog steeds perfect zit. Of je nu kort, halflang of lang haar hebt, de volgende kapsels passen het beste bij jouw haartype. En pssst: je kunt natuurlijk altijd doen wat je zelf mooi vindt. Dit is slechts een richtlijn.

Steil of dun haar

Knip je laagjes met steil haar, dan geef je het meer volume en definitie. Je kunt je laagjes beter beperken tot voorin je gezicht . Heb je dun haar? Probeer dan eens een korter kapsel zonder lagen. Je haar lijkt dan voller. Je kunt daarbij een zijscheiding overwegen om meer volume te krijgen. Ook een (asymmetrische) bob is geschikt voor dit haartype.

Halflang haar

Heb je fijn haar, maar wil het liever halflang houden? Dan kun je nog steeds meer volume en textuur krijgen door je laagjes onder je kin te laten beginnen. Let er wel op dat je haren van achter op dezelfde lengte blijven.

En als je al je haar op één lengte wilt houden, kan je ook nog een pony laten knippen. We begrijpen het ook als je geen afscheid kunt nemen van je lange lokken. Heb je dun of fijn haar, laat het dan op één lengte groeien.

Zo kun je het dragen

Je haar half of helemaal omhoog dragen staat het best bij dit haartype. Hoe hoger je knot of staart, hoe beter. Draag je je haren liever los, focus het volume dan op je uiteindes door deze naar buiten te krullen.

Dik haar

Met dik haar krijg jij ongetwijfeld complimentjes. Maar het onderhouden van dik haar is weer een ander verhaal. Als je dit wilt omarmen, laat het dan lang en op één lengte. Maar je hebt ook genoeg haar om mooie laagjes in te laten knippen. In dat geval kun je het beste gaan voor een V-vorm of shag kapsel.

Krullend haar

Als je krullen hebt, kun je je haar beter iets langer houden, zodat het minder pluizig oogt. Een pony bij krullen vraagt daarbij om veel onderhoud, dus weet wel dat je dan meer tijd aan je haar gaat besteden.

Bij krullen zijn laagjes erg mooi, omdat alle lokken dan een andere krul krijgen. Nog een vollere bos dus. Hoe meer laagjes, hoe beter. Zorg er wel voor dat ze onder je kin vallen. Maar is je haar superlang? Dan is het ook prachtig om het op één lengte te houden.

Wil je je dikke lokken juist temmen? Overweeg dan om je haren te laten uitdunnen. Hier zijn kniptechnieken voor die jouw kapper als geen ander jou kan voorleggen.

Korter haar met krullen

Ben je toch nog toe aan een kortere haarstijl met golvend of krullend haar, dan snappen wij dat helemaal. Laat je voorste lokken juist langer dan achterin. Je krullen komen beter tot hun recht als je ze niet op één lengte laat met een korter kapsel. Kies dan voor een U-vorm of een pony.

Zo kun je het dragen

Gooi je haren maar half omhoog, want met alle volume in de wereld staat niets jou minder mooi. Jouw haar staat het mooist als het hoog is, dus ook de knotjes zijn hartstikke welkom. Laat je voorste twee plukken voor je gezicht en voilà, jij komt weg met élke look.

Lees ook: