Zara Bircan
Zara Bircan Beauty en Style 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De jaren 90 haarstijlen die je prima in 2020 kunt rocken

Voor we het doorhebben, is het al weer 30 jaar geleden dat de jaren 90 plaats heeft gevonden. Dit mooie tijdperk gaf ons scrunchies, vlinderclipjes en gewafeld haar. De volgende haarstijlen uit de jaren 90 zijn zó leuk en trendy, dat je ze weer in leven wilt houden.

Je kan de haarstijlen zo gek nog niet bedenken en iedereen had het in de jaren 90. Probeer zelf deze haarstijlen uit en krijg zelf ook super veel volume in je haren met deze speelse looks.

Deze 5 haarstijlen uit de jaren 90 wil jij zelf uitproberen

We brengen de ouderwetse haarstijlen terug met een moderne twist. Je hoeft je krultang dus niet in te ruilen voor krulspelden. Beautify zet de leukste haarstijlen uit de jaren 90 voor je op een rijtje.

1. Dubbele Nederlandse vlechten

Of je nu kort of lang haar hebt, deze speelse haarstijl was super iconisch in de jaren dat wij jong waren. Heb je veel laagjes, dan is deze look nóg speelser. Maak deze look compleet met haar clipjes of lint.

2. Gewafeld haar

Deze haarstijl is niet te missen in dit rijtje. Maak je geen zorgen om een gewafelde krultang, want je kunt net zo makkelijk je stijltang gebruiken. Kantel je stijltang simpelweg elke keer de andere kant op als je langs je plukken gaat. Ga je voor een échte jaren 90 look, doe dit dan alleen bij een aantal kleine plukken bovenop je hoofd.

3. Hoge staart met scrunchie

Het is al bekend dat scrunchies weer trending zijn. Pak hierbij al je haren om een hoge staart te maken. Voor de iconische jaren 90 look kun je ook alleen het bovenste deel van je haren in een staart doen en de andere helft omlaag laten.

4. Strakke krullen

De pijpenkrullen die je zo lief hebt, kun je deze keer even overslaan. Ga je voor strakke krullen, dan weet jij ongetwijfeld iedereen te charmeren. Een super romantische look mét veel volume is om van te dromen en deze haarstijl maakt dat voor je mogelijk.

5. Rommelige knot

Je hoeft niet veel tijd te steken in de mooiste looks. Waarschijnlijk wil je hiervan je dagelijkse haarstijl maken en wij vinden dat totaal niet verrassend. Gooi je haren zo rommelig mogelijk naar boven en zet dit vast met een elastiek (of scrunchie). Ook hier is de speelsheid niet te missen, dus laat je voorste twee plukken in je gezicht vallen voor de perfecte, imperfecte look.

Lees ook: