Zara Bircan
Zara Bircan Beauty en Style 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Hoe je met een paar stappen in 5 minuten perfecte gekruld haar krijgt

Heb je haast, maar wil je eigenlijk nog even je haren krullen voor je weggat? Met de volgende tips krijg jij binnen vijf minuten prachtige krullen. Niemand die zit dat dit jou maar een paar minuten heeft gekost.

Of je gaat voor losse, beachy of strakke krullen. Voortaan hoef je niet langer met tegenzin een half uur aan je haar te spenderen als het ook binnen vijf minuten kan.

5 tips om je haren in vijf minuten te krullen

Zin in variatie en volume in je haar? Beautify maakt het graag makkelijker voor je. De volgende tips helpen jou om super snel prachtige krullen te maken.

1. Föhn je haren droog met mousse

Deze tip is handig nadat je je haren gewassen hebt. Anders kun je er ook voor kiezen om het vochtig nat te spuiten. Breng mousse aan in vochtig haar om het textuur te brengen en föhn je haren – maar niet tot het helemaal droog is.

Als je meer golven in je haren wilt creëren, kun je plukjes haar met de krul meedraaien terwijl het droogt. Je kunt er ook voor kiezen om het haar eerst in knotjes te verdelen en het zo droog te föhnen. De krullen die je dan krijgt, ogen iets natuurlijker.

2. Krul de punten niet mee

Als je wilt gaan voor beachy waves, hoef je niet per se de uiteindes van je haren te krullen met een krultang. De laatste vijf centimeter van je haren kun je dus overslaan. Daarbij geldt ook dat je niet te hoog hoeft te beginnen, zo kun je de framing plukken vanaf je ogen krullen en de rest vanaf je kin. Op deze manier kun je snel je haar krullen.

3. Krul je haren in een staart

Gooi je haren omhoog in een hoge staart. Krul je haren met een krultang en wees niet bang om iets grotere plukken te pakken. Om de krul iets langer vast te houden, kun je hem opgerold vast pinnen. Gebruik haarlak voordat je de haren loslaat, haal je vingers er voorzichtig doorheen et voilà.

4. Gebruik een grotere krultang

Een kleine krultang kan minder goed grote plukken krullen. Bij het gebruiken van een dikkere krultang kun je veel grotere plukken krullen en ben je minder lang bezig. Je zou je hele haren kunnen krullen in slechts acht plukken haar. Houd de krul nog vast voor tien seconden voordat je het loslaat en haal nog even je vingers erdoorheen.

5. Steil getwiste plukken

Verdeel je haar in tweeën en draai de plukken haar om elkaar heen. Houd vervolgens het plukje vast aan de onderkant en gebruik je stijltang om de pluk warm te maken. Hierdoor creëer je een slag in je haar.

Meer weten over krullend haar? Je leest het hier: