Renée
Renée Love & Seks 23 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Als jij en je partner deze signalen herkennen houden jullie onvoorwaardelijk van elkaar

Je bent misschien een paar maanden samen met je lover of misschien tikken jullie binnenkort wel de tien jaar aan. Hoe dan ook, het voelt goed. Het voelt als onvoorwaardelijke liefde. Maar wanneer weet je of je écht onvoorwaardelijk van elkaar houdt? De signalen die we in dit artikel noemen duiden erop.

Je partner is de yin bij jouw yang. Je weet dat je met je vriend(in) kunt lachen en kunt huilen en eerlijk? Een leven zonder elkaar kunnen jullie je niet voorstellen. Je begrijpt vast dat dit alle signalen zijn van onvoorwaardelijke liefde. Als je de volgende signalen herkent, zit het met jullie relatie zeker goed.

De signalen van onvoorwaardelijke liefde

Wanneer spreek je nu eigenlijk van onvoorwaardelijke liefde? Dat is voor ieder koppel uiteraard verschillend. Maar de volgende signalen laten in ieder geval zien dat jullie voor elkaar door het vuur gaan:

1. Je deelt geheimen met elkaar

Elkaar je onvoorwaardelijke liefde geven is het mooiste cadeau dat je aan je partner kunt geven. Wanneer jij je zó vertrouwt voelt bij hem of haar, durf je zelfs je diepste geheimen te delen. Een groter signaal kunnen wij niet bedenken.

2. Je bouwt samen aan de toekomst

Wanneer je besluit om samen een huis te huren of jullie liefde te bezegelen met een ring, ga je niet over één nacht ijs. Nee, dit doe je voor en met de persoon waar je onwijs veel van houdt. Als alles goed voelt in de relatie en jullie deze stappen nemen, spreek je van onvoorwaardelijke liefde.

3. Je maakt ruzie – en maakt het altijd weer goed

Wees niet bang, ruzie komt in de beste relaties voor. Misschien hebben jullie de afgelopen tijd niet goed met elkaar gecommuniceerd en ontploft de bom. Kan gebeuren – maar de kunst is om het goed te maken. Moeten jullie er niet aan denken om met ruzie te gaan slapen?

Dan kunnen jullie allebei je eigen gevoelens even aan de kant schuiven om het weer goed te maken. In een goede relatie sluit je compromissen en geloof ons, het is makkelijker om zo’n ruzie goed te maken dan door het gewoon te vergeten.

4. Je vertrouwt elkaar

Bijna ieder koppel kent wel jaloersheid. Maar een sterk koppel kent alleen gezonde jaloezie. Als jouw partner ervoor kiest om een avond los te gaan met collega’s, ben je daar helemaal oké mee. En vice versa. Wanneer jullie elkaar vrij laten en elkaar vertrouwen, heb je een goede basis gelegd voor een langdurige liefdesrelatie.

5. Je geeft evenveel als je neemt

Egoïsme is niet de mooiste eigenschap in een relatie. Maar wanneer het jullie lukt om elkaar ongeveer evenveel te geven als dat jullie nemen, ben je mooi op weg. En met geven en nemen bedoelen we niet alleen cadeaus, maar ook aandacht, vertrouwen, emoties en liefde.

6. Je bent beschermend over elkaar

Een mooie eigenschap van onvoorwaardelijke liefde is dat je beschermend bent over elkaar en de relatie. Als jij in je eentje in het donker naar huis moet, vindt je lover het fijn als je even een berichtje stuurt.

En is er iemand die wel heel flirterig doet met jouw partner? Dan laat jij op een nette manier weten dat je hier niet van gediend bent. Wanneer je onvoorwaardelijk van elkaar houdt wil je er áltijd voor zorgen dat de ander veilig is en zich veilig voelt.

7. Je durft emotioneel te zijn bij elkaar

We benoemden het al even bij het punt over geven en nemen, maar dit is een belangrijke. Als jullie emotioneel en eerlijk tegen elkaar durven te zijn, kun je spreken over onvoorwaardelijke liefde. Het is niet voor iedereen makkelijk om open te zijn, dus als het jullie wél lukt is het iets om te koesteren.

Meer lezen over relaties?