Zara Bircan
Zara Bircan Beauty en Style 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips maak je in 5 minuten de mooiste smokey eye

Wil jij een sprekende make-up look maken binnen vijf minuten? Laat je dan vooral inspireren door de volgende smokey oogschaduw looks die jij in een mum van tijd onder de knie hebt.

Om je ogen extra op te laten vallen, is het zeker niet verkeerd om een smokey eye look te proberen. Laat de rode lippenstift maar liggen, want voor deze look leggen we de focus op de ogen.

Smokey eyes binnen vijf minuten? Dat doe je zó

Een smokey oogschaduw look hoeft niet heel moeilijk te zijn om jouw ogen te laten spreken. Binnen de kortste keren weet jij hoe je je favoriete smokey eyes in vijf minuten maakt.

Zo maak je smokey eyes

Pak de donkerste kleur waarmee je wilt beginnen. Breng deze kleur bij zowel je bovenste als onderste ooglid aan. Wees niet bang om het dik aan te brengen, want bij de meeste smokey eyes loopt deze donkere kleur door tot aan je arcadeboog.

Op deze manier werk je van binnenuit naar buiten. Pak vervolgens een kleur lichter dan de eerste kleur die je hebt aangebracht, zoals donkerbruin. Breng deze aan rondom de eerste kleur die je hebt aangebracht en blend ze samen.

De derde en lichtste kleur breng je rondom de vorige kleur aan. Je kunt deze kleur zo licht kiezen als je zelf wilt, zoals lichtbruin of crème. Vervaag deze in de andere kleuren als een soort ombre en je oogschaduw look is klaar.

Een subtiel alternatief

Vind je een donkere smokey eye gedurfd, dan kun je ook een ‘everyday smokey eye’ proberen. Houd de binnenkant van je ooglid hierbij juist licht. Breng de donkere kleuren aan in de buitenste hoek van je ooglid en hierboven om het smokey eye-effect te creëren. Je kan er nog voor kiezen om zwarte oogpotlood of eyeliner aan te brengen.

Maak de look vooral eigen

Wil je deze look nóg donkerder maken, dan kun je ervoor kiezen om zwart oogpotlood aan te brengen op je waterlijn. Voor een extra glinstering dep je vervolgens nog wat glitters op je ooglid. Gebruik glitters in de kleuren die je al hebt gebruikt, zodat het een mooi geheel wordt.

De rest van je ogen kun je opmaken zoals je dat normaal doet, zo kun je highlighter aanbrengen in je ooghoeken en onder je wenkbrauwen. Et voilà, je bent klaar om naar buiten te gaan.

Lees ook: