Isis van Graas
Isis van Graas Beauty en Style 16 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

We zijn verliefd: de shag haircut is terug van weggeweest en we willen spontaan naar de kapper nu

Tegenwoordig heeft menig vrouw zich gewaagd aan de blunt bob: een minimalistisch en simpel kapsel waardoor je haar super vol lijkt. Toch gaan we dit jaar een ommekeer maken in beautyland. Er is een nieuwe draai gegeven aan de populaire beach look en wij zijn nu al fan.

Ben jij ook toe aan een nieuwe look? Dit kapsel wordt nu al dé look van 2020 genoemd, dus boek snel je kappersafspraak.

Het kapsel van 2020: shag haircut

De nieuwe trend heet de ‘shag haircut’. Je kan ‘m vergelijken met de rock ‘n roll versie van de beach look en is dus net een tikkie stoerder. Perfect voor een meid als jij die ‘s ochtends net iets langer in haar bed wil blijven liggen, maar er wel fabuleus uit wil zien.

Doordat je punten worden verdund en je haar in vele laagjes wordt geknipt, krijg je bovenop meer volume en een rommelige look. Kies jij voor de versie met of zonder pony?

Zo stijl je ‘m

Gelukkig heb je niet zoveel haarproducten en andere tools nodig om een perfecte shag look te creëren. Om je haar iets stugger te maken en de stoere look uit te lichten kan je kiezen voor een waxcrème of een stevige haarspray. Wil je nog wel het volume aan de bovenkant behouden? Dan kan je kiezen voor een fijne droogshampoo voor bij je haaraanzet.

Extra tips

Om ervoor te zorgen dat je lokken wel mooi en gezond blijven, wordt aangeraden om een voedende en hydraterende shampoo te gebruiken. Wat op dit moment fantastisch is, is de haarverzorging van Olaplex. Deze is (zeker voor gekleurd haar) echt het proberen waard en heeft onwijs veel goede reviews.

Misschien vind je dit ook leuk: