Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty en Style 3 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Kun je dun haar dikker maken? Wij zochten het voor je uit en delen deze 6 tips

Niet iedereen is gezegend met een volle bos haar. Maar meiden, je kunt niet álles hebben in het leven. Er zijn vast andere dingen waar je wel heel blij mee bent. Maar wij hebben wél geweldige tips om dun haar dikker te maken.

Het liefst word je op een dag wakker met een volle bos haar. Maar vaak heeft dun haar de neiging om te gaan “hangen” en mist het volume.

Dun haar dikker maken, kan dat wel?

Allereerst moeten we helaas vertellen dat je dun haar niet écht dikker kunt maken. Het is namelijk genetisch bepaald of je haar dun, gemiddeld of dik is.

Zo zijn er drie verschillende haardiktes. De dunne haardikte is ± 0,03 mm, de gemiddelde haardikte is ±0,06 mm en een dikke haardikte is ±0,09 mm.

Haal de maxime dikte uit je fijne haar

Heb jij de dunne haardikte? Geen zorgen, er zijn genoeg handige trucs om je haar meer body en volume te geven. Hierdoor lijkt dun haar optisch veel dikker dan dat het daadwerkelijk is. Daarnaast kan goede verzorging er wél voor zorgen dat dun haar wel zo “dik” mogelijk blijft.

1. Pas op met verven, föhnen en stijlen

Helaas is fijn haar kwetsbaarder. Daarom is het des te belangrijker om voorzichtig met je lokken om te gaan. Zo is het niet handig om je haar heel vaak te blonderen. Als je dit wel wilt doe dit dan slechts twee keer per jaar, in plaats van vier keer per jaar.

Daarnaast moet je oppassen met stijlen en föhnen. Ben je een dag gewoon thuis? Geef je haar dan rust door aan de lucht te laten opdrogen.

2. Laat dun haar regelmatig knippen

Bijna bij iedereen is het haar aan de onderkant dunner dan aan de bovenkant. Dit heeft met slijtage te maken, de lokken aan het de onderkant zijn immers al een paar jaar oud.

Als je dun haar hebt doe je er goed om het geregeld te laten knippen. Vraag je kapper om het “bot” af te knippen zonder te veel lagen. Zo behoudt je haar de maximale dikte en dat is wat je wilt. En liever iéts korter en voller haar, dan lang en heel lijzig.

3. Verdikkende shampoo voor dun haar

Tegenwoordig bestaan er echt fantastische shampoo’s die je haar (voor even) dikker maken. Deze verdikkende shampoo’s leggen een laagje om elke haar waardoor ze stuk voor stuk iets dikker worden.

Vind je het lastig om te bedenken welke shampoo je nodig hebt? Vraag dan je kapper om advies of check hier alle mogelijke opties.

4. Slaap met een vlecht in je haren

Vaak heeft fijn haar de neiging om te gaan hangen. En je wilt juist een beetje body en volume in je haar. Een goede truc is om met een vlecht in te slapen. Hierdoor krijg je een mooi slag in je haren

Doe de volgende ochtend een beetje volumepoeder bij de aanzet van je haar en je zult zien dat je haar een keer zo dik lijkt. Bovendien scheelt dit een hoop gedoe in de ochtend.

5. Droogshampoo op schoon haar

Juist als je je haar hebt gewassen mist het soms volume. Kies er dan voor om op schoon haar droogshampoo te gebruiken. Juist omdat het schoon is, pakt het extra goed. Hierdoor heb je én luchtigheid in je haren maar ook volume.

6. Basis tips voor mooi haar: eet gezond en slik haarvitamines

Misschien is je haar in de loop van de tijd dunner geworden. Dit kan te maken hebben met stress. Maar ook met het missen van bepaalde vitamines en mineralen.

Eet daarom genoeg gezonde vetten en slik haarvitamines bij. Zo weet je zeker dat jouw lokken alles krijgen wat ze verdienen. Want schoonheid komt van binnenuit.

Meer over dun haar: