Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty en Style 29 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Huilen: Dit is waarom je haar dunner wordt met de jaren maar dít kun je eraan doen

Voor ons vrouwen zijn onze haren goud waard, maar helaas is niet iedereen geboren met een dikke, gezonde bos haar. Zeker wanneer we ouder worden, is het een feit dat ons haar dunner wordt. Dit is waarom dat zo is en nog belangrijker, wat je eraan kunt doen.

Dunnere haren

Het is nu eenmaal een feit dat ons haar net als bij mannen dunner wordt naarmate we ouder worden. Dat komt doordat onze haarzakjes krimpen waardoor er zwakkere haren uit groeien.

De zwakkere haren die uit de kleine haarzakjes groeien zijn niet in staat heel lang te worden. Dat komt dus omdat de haren dunner zijn en sneller afbreken. Maar liefst eenderde van de vrouwen krijgt hier last van na hun dertigste. Gelukkig is het te voorkomen met deze tips.

Wat je kunt doen

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om dun haar tegen te gaan. Naast een passend eetpatroon, dat vol hoort te zitten met ijzer en proteïnen, is het voorkomen van stress ook een belangrijke factor in de gezondheid van je haar.

Daarnaast is het handig om je haar zo min mogelijk vast te dragen. Elastiekjes, hoe goed ze ook zijn, zorgen er toch altijd voor dat je haar sneller afbreekt. Dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Naast die dingen zijn er ook andere praktische oplossingen om dun haar te voorkomen.

Wat wel zo is, is dat hoe langer je wacht met het behandelen en verzorgen van je haar, hoe lastiger het gaat zijn om weer dikke lange lokken te krijgen.

Exfoliëren van je haar

Een goede manier om dun haar tegen te gaan, is door zo nu en dan je haar te exfoliëren. Dat houdt in dat je met weinig kracht je hoofdhuid masseert.

Daarmee verwijder je dode huidcellen (ja dat klinkt een beetje vies) en verbeter je de bloedsomloop. Een goede bloedsomloop zorgt er weer voor dat je haarzakjes gestimuleerd worden. Daarnaast schijnt het exfoliëren er ook voor te zorgen dat je DHT, het hormoon dat zorgt voor haarverlies, tegengaat.

Natuurlijke merken

Het beste wat je daarom kunt doen, is kiezen voor natuurlijke beautymerken. Zo bestaan er exfoliërende shampoos en conditioners die haarverdikkend zijn. Het is echt niet meer nodig om speciale, dure behandelingen te kiezen.

Je gaat al een groot deel van haarvlies en haarverdunning tegen door producten te kiezen zonder onnodige geuren, schadelijke gifstoffen, sulfaten en parabenen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

11 x geweldige tips om je haar langer dan ooit te laten groeien

Vogue