Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty en Style 29 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de échte verschillen tussen blondines en brunettes

Een haarkleur is veel meer dan alleen een uiterlijk gegeven. Als je altijd als blondine door het leven bent gegaan en plots hebt besloten om je lokken bruin te verven, is alles ineens anders. Jij voelt je anders, mensen kijken anders. En als je als brunette met een lichte coupe uit de kapsalon komt, merk je een wereld van verschil. Hoe kan dat?
Je merkt wel eens verschillen tussen jou en je vriendinnen. Wie donker haar heeft kan veel meer uitpakken met make-up en het blijft altijd classy. Wie blond haar heeft, krijgt meer aandacht. Vooral in het buitenland sta jij in de spotlights.

Als blondine krijg je meer voor elkaar

Die salarisverhoging bijvoorbeeld. Ook blijkt uit onderzoek van de Universiteit van North Carolina-Charlotte dat blondines meer hulp krijgen. Na verschillende experimenten bleek dat mensen behulpzamer zijn als een blondine iets laat vallen, dan wanneer een brunette onhandig bezig is. Zo was er een experiment waarbij een blondine en een brunette een sjaal lieten vallen. Toen de blonde vrouw de sjaal liet vallen, raapten mensen spontaan haar accessoire op. Bij de brunette deden mensen soms niets. Of ze riepen naar haar en wezen dat haar sjaal op de grond lag.

Brunettes zijn echter

Brunettes blijven dichterbij zichzelf, ze zijn authentieker. Volgens onderzoekster Anneke Smelik heeft namelijk maar vijf procent van de vrouwen na de puberteit nog een natuurlijke lichte haarkleur. Dat betekent: bijna iedere volwassen vrouw met blond haar, verft het. Jammer, want mensen houden van authentieke mensen. Jezelf zijn is namelijk veel leuker en je voelt je beter als je jezelf bent. En dat straal je weer uit.

LEES OOK: Finally: het antwoord op waarom mannen van kort of lang haar houden

Mannen geven blondines en brunettes verschillende soorten aandacht

Op zoek naar een one night stand of scharrel? Dan heb je geluk als je haar blond is. Mannen benaderen blondines namelijk veel vaker tijdens het uitgaan, omdat ze blondines zien als ‘meer benaderbaar’. Wil je een serieuze relatie? Dan is is donker haar weer beter. Uit onderzoek van de universiteit van Westminster blijkt dat mannen brunettes aantrekkelijker en intelligenter vinden. Ook zien mannen vrouwen met bruin haar als een betere partner.

Twijfel je nog of je je haar een kleurtje gaat geven? Ga er gewoon voor, want je haar kleuren is nog nooit zo goed voor je geweest. Vrouwen die hun haar kleuren zijn namelijk beter in bed én je kunt beter omgaan met kritiek. Lees hier meer.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Asbruin haar is dé trend van het moment en zo krijg je de mooie kleurasbruin haar tips