Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 28 sep 2018
Leestijd: 4 minuten

Zo herken je een player voor hij een spelletje met je speelt

Hij is zo charmant, grappig en weet precies wat hij moet zeggen. Door hem voelen je benen ineens als pap, gaat je hart zo snel dat je denkt dat je flauwvalt en kun je alleen nog schaapachtig lachen in zijn bijzijn. Is hij de ware voor jou of is hij een player? Zo herken je de player nog voor hij jou bespeelt.

Hij is wel érg zelfverzekerd als je hem ontmoet

Bijna op het arrogante af eigenlijk. Zodra hij je in zijn vizier heeft, lijkt hij zeker te weten dat hij jou wel kan binnen hengelen.

Hij is knap, ja. En charismatisch. En dat weet hij maar al te goed. Zijn praatjes zijn altijd smooth, zijn blik is altijd zelfgenoegzaam. Het werkt. Oh, god het werkt. Want je bent onmiddellijk tot hem aangetrokken, zelfs al heb je wel door dat dit een foute gast is. Pas op, want deze man is hier alleen om spelletjes te spelen.

Hij overlaat je ook met complimenten

Een player weet precies hoe hij jou je goed kan laten voelen. Hij weet exact hoe hij je ego kan strelen. Dat is zijn kracht, niet gemeende, maar wel egostrelende complimenten maken. Dat is onderdeel van zijn spel. Het is wat hij doet om je om zijn vingers te winden. Maar hij streelt eigenlijk niet jouw ego, maar slechts dat van zichzelf.

Lieve, romantische woorden, zijn nog geen daden. Doet hij werkelijk zijn best voor jou? Zegt hij niet alleen tegen jou hoe fantastisch je bent, maar schreeuwt hij dat ook van de daken? Je weet gauw genoeg of hij het meent, of dat hij je alleen maar gebruikt voor zijn eigen genot.

Je hebt verhalen over hem gehoord

Van andere vrouwen. Over hoe hij hen bespeelde. Hij heeft een reputatie. En een flinke lijst aan exen.

Dit zijn allemaal tekenen dat het goed is om waakzaam te zijn. Tuurlijk, mensen worden volwassen, maken dingen mee, ondervinden wat er gebeurt als ze een zooitje van hun leven maken en schakelen misschien zelfs hulp in. Het kan, mensen kunnen veranderen. Bad guys kunnen een good guy worden. Of in ieder geval voor een tijdje. Tot ze weer de mist in gaan.

Maar pas wel op, want zoals het gezegde luidt: waar rook is, is vuur. En wees zuinig op jezelf, want je bent het waard om een goede vent te daten, geen player.

Hij praat zichzelf overal uit

Players zijn over het algemeen goed met woorden. Ze verleiden je met complimenten, palmen je in met hun gladde praatjes en ja, ook als je ze lijkt te betrappen op onwaarheden, lullen ze zichzelf overal uit. Players zijn smooth talkers,

Bleek hij niet te zijn waar hij zei dat hij was? Kloppen zijn verhalen niet? Als je hem hiermee confronteert zal hij je binnen no time gerust stellen. Maar ook in andere situaties – op zijn werk bijvoorbeeld, of als hij een verkeersboete dreigt te krijgen van een agent – weet hij zich er uit te praten.

Hij is gevoelig voor verslavingen en houdt van horrorfilms

Huh? Ja, uit een onderzoek van de Binghamton University, State University of New York, blijkt dat mensen met een bepaalde genetische variatie minder betrouwbaar zijn in relaties. Dit gen werd eerder al in verband gebracht met alcohol- en drugsverslaving en een voorkeur voor horrorfilms.

Volgens de wetenschappers zijn mensen met deze genvariatie gevoeliger voor dopamine. Dit stofje wordt aangepakt als je seks hebt, eet, alcohol drinkt of drugs gebruikt. Hierdoor zouden deze mensen meer risico’ s nemen in het leven.

Ze zijn aanrakerig

Flirten lijkt zijn tweede natuur. Niet alleen bij jou, maar ook bij andere vrouwen.

En als je er op let, raakt hij jou en de andere vrouwen opvallend vaak aan. Altijd even nonchalant, onopvallend. Een hand op je schouder, op je arm, op je been. Die hij dan nét te lang laat liggen.

Players weten wat ze doen. Ze weten dat andere mannen niet scheutig zijn met aanraken. Maar zij zijn het gewend. Ze raken je achteloos aan, maar het is allesbehalve achteloos. Het is een teken dat hij veel ervaring heeft met vrouwen.

Kies altijd het beste voor jezelf

Onthoud altijd dat jij een man verdient die 100 procent voor jou gaat en niet een man die je gebruikt als een wegwerpproduct. Die jou ziet als een speeltje om de tijd mee te doden.

Misschien twijfel je of hij een player is. Misschien weet je niet zeker wat zijn intenties zijn. Maar weet altijd dat je het beste verdient. Vergeet dat nooit.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Waarom je alleen bij een man moet blijven die echt voor jou gaat

scientias