Laura Lammertse
Laura Lammertse Love & Seks 29 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Waarom je je tijd niet meer mag verspillen aan een man waar je geen toekomst mee ziet

Aan het begin van jullie relatie was het allemaal fantastisch. Jullie voelden elkaar aan en waren super verliefd. Maar dan slaan de twijfel toe en weet je niet of je voor de rest van jouw leven wakker wilt worden naast deze vent. Voelt hij meer als een broer en is de liefde afgelopen? Dit is waarom je je tijd niet meer mag verspillen aan een man waar je geen toekomst mee ziet. Iedereen was ervan overtuigd dat jullie meant to be waren en ook jij hoorde de weddingbells al luiden als je aan hem dacht. Maar plots hielt deze toekomstmuziek op en begon jij te twijfelen. Zijn jullie het dan toch niet voor elkaar?

De cruciale maanden

Al na drie maanden kan jij bepalen of de relatie tussen jou en jouw nieuwe lover een toekomst heeft. Op het moment dat je verliefd raakt zal je alle flaws van iemand accepteren en lijken ze geen ding voor jou te zijn, maar het zou natuurlijk kunnen dat jij je op ten duur begint te ergeren aan deze minpunten.

Natuurlijk is het lastig om hieraan toe te geven, want alle mooie en lieve herinneringen staan nog vers in jouw gedachten. Maar op deze manier bij iemand blijven is geen doen. Jullie zijn klaarblijkelijk niet voor elkaar gemaakt, hoe graag jullie het ook zouden willen. Mensen zijn niet te veranderen, ook al zullen ze wellicht een poging wagen.

Irritaties of onzekerheden

Op het moment van irritaties of onzekerheden heb je drie keuzes: of je accepteert de minpunten die jouw partner heeft, want hé: niemand is perfect, of jouw partner past zich aan, of jullie accepteren dat de relatie op is en dat jullie elkaar los moeten laten.

Als de tweede eigenlijk geen optie is en de eerste niet lukt, zal het op de laatste keuze aankomen. Nu lijkt de laatste optie het lastigste, maar eigenlijk is dit niet zo. Diep down weet jij namelijk dat dit niet jouw man is, zelfs als je dat nog niet durft toe te geven. Het is zonde om jouw energie hieraan te verspillen als jullie hier allebei niets opschieten. Waarom zouden jullie je best blijven doen als het helaas is zoals het is?

Letting go

Was het leven maar zo gemakkelijk als een Disneyfilm en daarover gesproken: jij baalt gigantisch dat jij niet zo gemakkelijk kan loslaten als prinses Elsa. Het leven kan je niet romantiseren en de liefde daarbij ook niet. De tijd die je hieraan kwijt bent, zou je veel beter kunnen steken in je eigen leven.

Want eerlijk: dit is natuurlijk waar het om gaat in het leven. Dat jij gelukkig bent. Dat jij blij bent. En dit behaal je niet als je vast blijft hangen bij iemand waarvan jij al weet dat dit niet de man is waarmee jij oud gaat worden. Hoe lief hij ook is. Hoe graag je het ook zou willen.

Doe het voor jezelf. En doe het voor hem. Uiteindelijk zullen jullie allebei beter af zijn.

Dit vind je misschien ook handig om te lezen: Dit is hoelang het duurt om over je ex heen te komen