Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Beauty en Style 2 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Heb jij dun haar? Dan zijn deze 5 kapsels perfect voor jou

Niet iedereen is gezegend met een volle bos haar en dat is helemaal niet erg. Ook met dun haar kan je leuke kapsels maken en daar heb je niet eens een kapper voor nodig. Deze kapsels maak je gewoon thuis.

Veel hairtutorials zijn gefocust op meiden met een volle bos haar. Omdat niet iedereen hier gezegend mee is, vinden we het tijd om ook kapsels voor meiden met dun haar op een rij te zetten. Ben je op zoek naar een leuk kapsel voor op een festival? Die bekijk je hier.

Kapsels voor dun haar

Eigenlijk is dun haar ideaal: omdat het haar minder zwaar is dan dik haar, kan je er heel veel verschillende kanten mee op. We hebben de vijf leukste kapsels voor dun haar op een rij gezet.

1. Losse lokken

Steek je haar op en laat wat losse lokken langs je gezicht hangen. Omdat je haar dun en niet zwaar is, blijven ze perfect hangen. Maak een zijscheiding en spray wat haarlak in je voorste lok om deze messy te laten vallen en meer volume te creëren.

Kapsels dun haar
Getty Images

2. Half opgestoken

Door je haar voor de helft op te steken lijkt het optisch meer. Ga voor een rommelige look om het geheel meer volume te geven. Bekijk voor meer inspiratie ons artikel over de mooiste kapsels voor halflang haar.

Kapsels dun haar
Getty Images

3. Hoge staart met clip-ins

Voor de meiden die extreem hun haar of juist last van haaruitval hebben, zijn clip-ons de uitkomst. Zorg ervoor dat je een kleur kiest die dichtbij de kleur van de uiteinden van je haar ligt.

4. Chique lage knot

De chique lage knot werkt goed voor dun haar, omdat dit kapsel lekker op zijn plek blijft zitten. Olivia Palermo is de koningin van de lage knotjes. Ze draagt haar haren vaak strak naar achteren met een low bun: een kapsel dat zowel makkelijk als chic is en even goed staat bij een sollicitatie als op een festival.

Kapsels dun haar
Getty Images

5. Messy bob

De messy bob is het perfecte kapsel voor dun haar, omdat je haar speels blijft hangen met dit kapsel. Heb je geen slag van jezelf? Gebruik dan je stijl- of krultang en borstel je haar daarna met een zachte borstel uit. Spray er een beetje haarlak in en je bent klaar voor de dag.

Kapsels dun haar
Getty Images

Toch wat anders? Lees dan hier meer over pony’s en hun effect op je gezicht. Ook als je geen tijd hebt om iets aan je haar te doen, dan kan je met deze truc een kapsel vol volume maken door met nat gaar te slapen.

Wil je na het lezen van dit artikel toch de schaar in je lokken zetten? Bekijk dan deze inspiratie voor kort haar.

NSMBL