Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 19 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo ga je slapen met nat haar en word je wakker met een prachtig kapsel

Heb je besloten tóch nog even snel te douchen voor het slapen gaan in plaats van ‘s ochtends? Het bespaart wel veel tijd, maar gaan slapen met nat haar van de douche kan lastig zijn. Vaak word je dan wakker met plat en futloos haar in de ochtend. Toch maar weer ‘s ochtends douchen en het haar daarna föhnen? Nee hoor, dat hoeft niet per se. Zo kun je gaan slapen met nat haar en word je wakker met een prachtig kapsel:

Mousse

Word wakker met mooie, losse krullen door een beetje mousse aan te brengen in je natte haar voordat je gaat slapen. Verdeel de mousse goed door je haar door te beginnen bij je haar aanzet en langzaam naar je punten te werken. Na het verdelen van de mousse vlecht je je haar in twee vlechten. Gebruik hiervoor elastiekjes zonder metalen ringetje en ga dan lekker slapen. Als je wakker wordt, hoef je alleen nog maar je handen door je haar heen te halen.

Volume spray

Heb je heel fijn haar? Spray dan een volume spray in je haar en verdeel het goed door je haar met een kam. Doe je haar vervolgens in een hoge, losse paardenstaart. Draai de staart om het midden heen, zodat je een knotje hebt en zet deze vast met een paar schuifspeldjes. Ga ‘s ochtends met je vingers door je haar heen om het los te halen. Wil je geen bobbel in je haar van het elastiek? Kies dan voor een speciaal elastiekje die bobbels voorkomt zoals bijvoorbeeld de Invisibobble.

Arganolie

Heeft jouw haar de neiging snel pluizig te worden? Doe dan een beetje arganolie in je haar, kam het goed door en wikkel je haar in een satijnen sjaaltje wanneer je gaat slapen. Heb je geen arganolie? Dan voldoet leave-in conditioner ook.