Renée
Renée Gezondheid 5 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat er met je lichaam gebeurt als je twee weken lang iedere dag touwtje springt

Nu je weet wat er met je lichaam gebeurt als je iedere week baantjes trekt bij het zwembad bij jou in de buurt, wil je ongetwijfeld óók weten wat het voor je doet als je touwtje springen een kans geeft. En wow, het resultaat mag er zeker wezen.

Er is letterlijk niemand die niet iedere dag een paar minuten heeft voor touwtje springen. Tenzij je om bepaalde redenen niet kunt touwtje springen is de volgende challenge er eentje die je samen met je vriendinnen wil oppakken.

Wat gebeurt er met je lichaam na veertien dagen lang touwtje springen?

Trommel je vriendinnen alvast op, want dan kunnen jullie meteen naar de stad om een springtouw te halen. Als je veertien dagen lang iedere dag tien minuten wil springen verandert er namelijk veel aan je lichaam.

Niet alleen merk je dat je gewicht (kunt) verliezen, je verliest ook vet en je wordt er sterker van. Deze vrouw is daar het levende bewijs van. Samantha schrijft:

‘Na twee weken stond ik op de weegschaal en was ik niet alleen ruim een kilo kwijt, maar ook een gram lichaamsvet.’ Bovendien voelde ze zich sterker, waardoor ze hogere box jumps kon doen.

Schema

Voordat je begint wil je wel weten welk schema je wil volgen om deze resultaten te bereiken. Beautify vond deze twee schema’s die ieder 10 minuten duren:

  • Spring 20 seconden, rust 20 seconden, rust, herhaal
  • Spring 40 seconden rustig, spring 20 seconden snel, herhaal
  • Spring 50 keer naar voren, 50 keer naar achteren, 100 keer naar voren, 100 keer naar achter, herhaal tot de tijd op is en voeg er iedere keer 50 aan toe
  • Spring 20 seconden op je linkerbeen, 20 seconden op je rechterbeen, 20 seconden op twee benen, herhaal

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: