Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Gezondheid 8 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Afvallen voor een platte buik? Door dit te eten gaat het lukken

Bijna elke vrouw droomt van een platte buik. Soms ben je wél aan het afvallen maar hou je het randje buikvet. Maar lieve meiden met dit soort eten ga je eindelijk daar kilo’s verliezen waar je wilt: op je buik.

Allereerst: je bent mooi zoals je bent. Jezelf accepteren vinden we heel belangrijk. Maar mocht je toch bewuster willen eten en je willen verdiepen in gezonde voeding, dan kunnen de volgende tips je helpen.

Afvallen voor een platte buik

Ze zeggen niet voor niets dat eten 80% is van het krijgen van je droomfiguur. Ondanks dat is het altijd lastig te bedenken wat je moet eten voor een platte buik. Het lijkt namelijk wel alsof álles op je buik blijft plakken. Daarom zochten wij wat je kunt eten. Afvallen op de juiste plek is namelijk vaak de uitdaging. Meiden, begin vandaag nog met het krijgen van die platte buik:

Avocado’s

Beste nieuws ooit toch dat deze groene vriend je helpt met het krijgen van een platte buik?
Avocado’s zitten vol gezonde vetten die je vetverbranding stimuleren. Eet dus vooral een halve avocado bij je ontbijt of lunch.

Skip aubergine, bieten, pompoen en wortels

Je zou denken dat je aan groente nooit genoeg kunt eten. Ergens is dat zo, want het is super gezond. Toch zijn er een aantal groentes die je beter kunt mijden als je droomt van een platte buik. Zo hebben aubergine, bieten, pompoen en wortels een hoog koolhydraatgehalte.

Eieren en afvallen op je buik

Ook zo gek op een eitje in de ochtend? Dat kan je gewoon blijven doen als je een platte buik wilt. Dit komt door de proteïnen en essentiële aminozuren die erin zitten. Die zorgen ervoor dat je minder honger hebt doorheen de dag als je ’s ochtends start met een ei. Daarnaast bevatten eieren ook heel veel vitamine B12, die vetcellen in je lichaam te lijf gaat.

Vis

Tonijn, makreel, zalm, forel en sardientjes bevatten allemaal veel omega 3 vetzuren. Deze stimuleren je metabolisme om vet te verbranden. Daarnaast geven ze je ook lange tijd een verzadigd gevoel. Zorg er voor dat je minstens 3 keer per week vis eet in plaats van vlees. Je zult zien dat je gaat afvallen daar waar je wilt: op je buik.

Griekse yoghurt

Wie graag een platte buik wilt, doet er goed aan om natuuryoghurt op het menu te zetten: Griekse yoghurt. Deze yoghurtvariant bevat namelijk erg veel proteïnen. Daarnaast zit Griekse yoghurt ook barstensvol probiotica, goede bacteriën voor de buik. En eerlijk is eerlijk, Griekse yoghurt is ook nog eens heel lekker.

Amandelnoten

Ook zo gek op een zoute snack? Laat de chips staan en kies voor amandelnoten. Deze nootjes zijn een bron van magnesium. Doordat er magnesium in amandelnoten zit is het de perfecte ondersteuning bij het kweken van buikspieren.

Afvallen met Bessen

Bessen zijn kleine vdezelbommetjes en dat is goed nieuws. Waarom? Vezelrijke voeding zorgt ervoor dat je minder calorieën opneemt uit andere voeding. Pak daarom gerust een handje frambozen, blauwe bessen, bramen of bosbessen als snack.

Knoflook

Knoflook, wie houdt er niet van? Knoflook zorgt er voor dat elk gerecht smaakvol wordt. Deze lekkere stinkerds hebben een thermogene werking die je metabolisme stimuleert om je buik te verbranden. Genoeg reden om een beetje uit je mond te ruiken dus.

Deze koolhydraatarme recepten zijn gezond en helpen bij afvallen: