Renée
Renée Love & Seks 27 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Als jij en je beste vriendin deze dingen over elkaar weten, zijn jullie eigenlijk zusjes

Je beste vriendin en jij zijn natuurlijk al elkaars ride or die sinds dag één. Maar geloof ons, als jullie de volgende dingen over elkaar weten zijn jullie nog méér dan dat. Deze punten wijzen er namelijk op dat je niet alleen vriendinnen bent, maar eigenlijk ook zussen.

Ja, dat lees je goed. Je beste vriendin en jij zijn al zolang jullie je kunnen herinneren als twee handen op één buik. Je kunt je een leven zonder haar niet voorstellen en we begrijpen goed waarom: jullie relatie voelt meer als familie dan als vriendschap.

De signalen dat je beste vriendin eigenlijk je zus is

Het enige wat jullie ervan weerhoudt om écht zussen te zijn, is het feit dat je andere ouders hebt. Maar verder ben je echt meer als zus voor elkaar dan vriendinnen als je het volgende herkent:

1. Je kent elkaars diepste geheimen

Als je jouw diepste geheimen hebt gedeeld met je beste vriendin, dan is ze sowieso een zus voor je. Je moet namelijk wel heel veel vertrouwen in iemand hebben wil je dit delen met elkaar. Met jullie vriendschap zit het dus helemaal goed.

2. Je kent details over elkaars liefdesleven

Dates bespreken jullie samen van minuut tot minuut en eenmaal in een relatie deel je ook praktisch alles met elkaar. Herkenbaar? Dan is ze echt als een zusje voor je.

3. Je weet allebei hoe je in elkaar steekt

Als beste vriendinnen elkaar door en door kennen, dan zijn ze zussen. Je hoeft maar een blik te werpen op je bestie, of ze weet al precies wat je denkt en hoe je je voelt. Dat is toch goud waard?

4. Je weet wie gemeenschappelijke vijanden zijn

Tegenwoordig zijn jullie natuurlijk niet meer zo haatdragend als jullie vroeger misschien waren, maar één ding is zeker: als je een vijand maakt, is je beste vriendin ook meteen boos op die persoon. Je staat voor haar klaar alsof je elkaars familie bent en dat maakt jullie vriendschap zo mooi.

5. Je belt elkaar als eerste bij groot nieuws

Is er groot nieuws? Dan twijfelen jullie niet wie je als eerste belt: elkaar natuurlijk. Jullie noemen elkaar niet alleen zus, maar stiekem zijn jullie dat ook.

6. Je leent elkaars kleding

Het is absoluut een feit dat je vriendin meer een zus is als jullie elkaars kleding lenen en vergeten om het terug te brengen. Tot je ineens een foto van haar ziet met jouw shirt aan en je ineens weet waar je nieuwe aankoop gebleven is.

7. Je maakt ruzie alsof jullie zussen zijn

In een lange, diepgaande vriendschap zoals die van jullie is het onvermijdelijk om ruzie te hebben. Dus ja, ook jullie maken weleens ruzie. Als zussen. Je haalt het bloed onder elkaars nagels vandaan – om het vervolgens weer goed te maken.

8. Je vergeeft elkaar altijd

Niemand kun je zo makkelijk vergeven als je zus. Als jouw beste vriendin iets heeft gedaan wat je echt niet oké vindt, kun je haar toch altijd vergeven. En vice versa geldt dat ook.

9. Je huilt samen

Heeft je ‘zus’ pijn? Dan voel jij het ook. Alle emoties die zij ervaart, ervaar jij. Voor haar geldt precies hetzelfde. Alle hoogte- en dieptepunten maken jullie samen mee als zussen.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: