Redactie
Redactie Love & Seks 31 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

5 voordelen die biseksuele vrouwen ervaren in een relatie met een andere vrouw

Voor vrouwen die met zowel vrouwen als mannen gedatet hebben, is er vaak een enorm verschil qua type relatie. Zowel vrouwen als mannen hebben hun eigen positieve als negatieve aspecten in een relatie. Eén ding kunnen we wel stellen, biseksuele vrouwen kunnen een duidelijk verschil zien tussen een relatie met een vrouw en een man.

Natuurlijk scheren we niet alle mannen en vrouwen over een kam, want iedereen zit anders in elkaar. Benieuwd wat biseksuele vrouwen ervaren tijdens een relatie met beide geslachten en het verschil tussen deze twee? Lees dan snel verder.

Dit zien biseksuele vrouwen graag in een relatie

Wil je graag weten op welke vlakken vrouwen het fijn vinden om een relatie met een vrouw te hebben? Je leest het hier:

1. De emotionele connectie

Voor veel vrouwen merken ze het grootste verschil op het gebied van emotionele connectie. De connectie tussen vrouw en vrouw ontstaat vanzelf en in de relatie gaat het meer om respect, verzorgen en stilstaan bij de ander. Ook op seksueel gebied denken vrouwen in een relatie meer aan het genot van hun partner. Er ontstaat sneller intimiteit en duurt vaak een stuk langer.

2. De communicatie

Vrouwen hebben vaak een heldere communicatielijn die wat minder vaak verstoord dan in een hetero-relatie. Door de fijne communicatie vinden biseksuele vrouwen de seks met vrouwen vaak beter en comfortabeler. Ook hebben vrouwen in het algemeen minder moeite met het delen van hun gevoelens en kunnen jullie meestal overal over praten.

3. Herkenning in elkaar

Het is fijn om al je gedachtes en problemen met iemand te delen die ze herkent, zonder dat er een heel gesprek aan gewijd moet worden hoe of wat. Vrouwen herkennen elkaars struggles uit duizenden en merken het gelijk als er iets mis is. Met een gezichtsuitdrukking of glimlach vertellen jullie elkaar precies wat er aan de hand is.

4. Emoties delen

Mannen hebben soms moeite met zeggen wat ze denken en voelen. Hierdoor kroppen ze vaak emoties op en kost het moeite om problemen uit te praten. Nu kunnen we niet zeggen dat iedere vrouw automatisch makkelijk over haar emoties praat, maar het lijkt over het algemeen wel iets makkelijker te gaan dan in een man-vrouw relatie.

Misschien vind je dit ook leuk:

Cosmopolitan UK