Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Love & Seks 31 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

Herken je deze 7 signalen? Grote kans dat jij verliefd bent op de verkeerde persoon

Verliefd zijn is mooi. Als je tenminste verliefd wordt op de juiste persoon. Helaas komt het ook weleens voor dat je verliefd wordt op iemand die achteraf niet goed voor je blijkt te zijn. Hoe mooi jouw lover misschien in je hoofd is, hoe verkeerd hij/zij eigenlijk werkelijk voor je is. Herken je deze signalen? Dan is de kans groot dat je verliefd bent op de verkeerde persoon.

Verliefd worden op de verkeerde, wie heeft dat nu nog niet meegemaakt? Zo gek zijn op iemand die eigenlijk alles behalve goed is voor ons.

Makkelijk te missen signalen dat je verliefd bent op de verkeerde

Je weet wat ze zeggen: liefde maakt blind. Soms maakt het ons zelfs zo blind dat we niet eens doorhebben dat onze perfecte lover eigenlijk helemaal niet perfect voor ons is. Dit zijn de zeven signalen dat je verliefd bent op de verkeerde persoon zonder dat je het eigenlijk door hebt.

1. Jullie praten wel, maar er verandert niets

Wanneer je iets niet fijn vindt, wil je het hier het liefst met je lover over hebben. Maar waar in gezonde relatie vaak iets verandert nadat jullie gepraat hebben, gebeurt dit in jullie relatie niet. Merk je dit? Dan is de kans groot dat jouw partner misschien toch niet de juiste persoon voor je is.

2. Je hebt weinig tot geen tijd meer voor je familie en vrienden

Een relatie verandert vaak je leven. Zo breng je graag veel tijd met je liefje door. Natuurlijk is dit normaal, maar het kan ook allesbehalve goed zijn. Breng jij sinds je nieuwe vriend(in) steeds minder tijd door met jouw familie en vrienden? Dan is de kans aanwezig dat je misschien wel verliefd bent geworden op de verkeerde.

Wanneer je dit merkt, heb je vaker het gevoel dat je niet genoeg aandacht krijgt van je partner en probeer je dat wel voor hem/haar te hebben. In een gezonde relatie komt dit gevoel niet voor. Jouw partner hoort ook je vrij te laten en ook tijd te geven met anderen.

3. Je bent alleen met je lover omdat het vertrouwd voelt

Na jaren samen zijn, weet je eigenlijk niet meer beter. Het voelt gewoon nog steeds vertrouwd om met je huidige partner te zijn. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Dat het nog steeds vertrouwd aanvoelt, wil niet zeggen dat het dat ook daadwerkelijk is.

Heb je het gevoel dat de passie en het verlangen naar elkaar ontbreekt? Dan is het beter om je lover te laten gaan. Geloof ons, de juiste partner komt vanzelf naar je toe en dan zie je wat je al die tijd eigenlijk gemist hebt.

4. Je schaamt je weleens voor je partner

Wanneer je samen door de stad loopt, heb je weleens momenten dat jij je gewoon echt even schaamt voor je lover. Jij hebt vaak het gevoel dat je sorry hoort te zeggen voor het gedrag van je liefje. Maar dit is niet hoe het hoort te zijn in een relatie.

Probeer het hier daarom met je partner over te hebben wanneer jullie thuis zijn. Laat je vriend(in) duidelijk weten wat je precies dwarszit en gooi even alles eruit. Neemt je partner dit goed op? Dan is de kans ook nog eens groter dat jullie dichter naar elkaar toe groeien. Niet? Dan ben je waarschijnlijk verliefd op de verkeerde persoon.

5. Je denkt over alles na voor je iets tegen je lover zegt

Durf je niet alles tegen je partner te zeggen omdat je denkt dat hij/zij gekwetst of boos wordt. Maar in een gezonde relatie hoor je ten alle tijden jezelf te kunnen zijn. Je hoort niet bang te zijn voor de reactie die je krijgt. Wat is een relatie zonder dat jouw partner je accepteert hoe je echt bent?

6. Jouw partner wil dat alles gaat zoals hij/zij wil

Denkt jouw liefje vaak alleen aan zichzelf en niet aan wat jij ervan vindt? Dan betekent dit eigenlijk dat je helemaal niet zo belangrijk bent. In een relatie hoor je elkaar te waarderen en te respecteren. Je wil niet dat jouw partner het gevoel heeft dat hij of zij er helemaal niet toe doet.

7. Je vindt de gedachte mooier dan de werkelijkheid

In jouw hoofd heb je al honderden scenario’s voorgesteld waarvan je eigenlijk weet dat het nooit werkelijkheid gaat worden. Alleen al dit hoort je aan het denken te zetten. Want eerlijk, je bent missschien meer verliefd op hoe je denkt dat het is dan hoe het werkelijkheid is.

Meer over liefde