Emma Toussain
Emma Toussain Mode 20 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

3 redenen waarom het helemaal niet erg is om veel schoenen te hebben (en te kopen)

Heb jij een rek vol schoenen in je slaapkamer? In de gang? Of misschien zelfs wel extra in de berging? Je bent niet de enige. Het hebben van (veel verschillende) schoenen is leuk. Zo kan je er bij elke gelegenheid toch anders uitzien en het maakt ook echt je look. Wat nou als je een fancy feestje hebt maar je met sneakers aan komt zetten? Dat is toch niet helemaal de bedoeling. Het hebben van schoenen is leuk en je mag ze ook best regelmatig kopen.

3 redenen waarom het helemaal niet erg is om veel schoenen te hebben (en te kopen)

Als jij een schoenenverzamelaar bent dan hoor je vaak vast het het helemaal niet nodig is om zo veel schoenen te hebben, dat het zonde van je geld is en nog veel meer.. laat ze maar kletsen, want er zijn drie hele goede redenen om een fijne collectie aan schoenen te hebben.

1. Je hebt ze letterlijk nodig

We gaan het nu even niet over kwantiteit hebben, want of je nou echt 50 paar schoenen ‘nodig’ hebt valt te betwisten. Maar je als je naar buiten zou gaan zonder schoenen heb je binnen de korste keren je voet opengehaald aan iets scherps wat op de grond ligt of je stapt in iets vies. Dan heb je weer een infectie en bla bla bla. Je beschermt je voeten letterlijk door er omhulseltjes in de vorm van schoenen omheen te doen. En het houdt je voeten ook nog eens warm en droog. Scheelt een hoop gezondheidsproblemen.

2. Je kan simpelweg niet één soort schoen naar elke gelegenheid aan

We beschreven de situatie net al even.. maar je kunt niet altijd dezelfde schoenen aandoen. Je moet dus wel opties hebben. Stel je draagt in de zomer UGG’s naar het strand? Of nette schoenen met een hak naar de sportschool? Beetje onhandig allemaal. Daarom is het goed om voor verschillende situaties meerdere opties te hebben.

3. Het laat zien wie jij bent

Mode zorgt ervoor dat we onszelf kunnen uitdrukken en dat we aan de hand van kleding of schoeisel kunnen laten zien wat voor stijl we hebben. Als iedereen op dezelfde sneakers zou lopen zou dat ook een beetje saai zijn toch? Daarom is het goed dat iedereen weer wat anders draagt en dat we genoeg keuze hebben als het gaat om schoenen.

5 x waarom zoenen zo gezond voor je is