Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Love & Seks 27 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

3 soorten glijmiddel voor seks en masturbatie die de pH-balans van je vagina niet verstoren

Glijmiddel is een game-changer als het gaat om seks en masturbatie. Dit middel kan seks en masturbatie een stuk fijner en minder pijnlijk maken. Hoe vochtig je vagina wordt, hangt namelijk af van de mate van opwinding maar ook van hormone schommelingen. Het kan dus zijn dat je wat droog blijft, ook al ben je opgewonden. Er zijn verschillende soorten glijmiddelen: voor de gevoelige huid, op waterbasis, organisch of een stimulerend middel. Niet elk glijmiddel is gemaakt van dezelfde producten en de één is beter voor je dan de ander.

Wij leggen je dit uit en zetten onze favoriete glijmiddelen op een rijtje.

Waarom is het goed om glijmiddel te gebruiken tijdens seks?

Op het moment dat je niet nat genoeg bent kunnen de vagina, vulva en urethra gaan irriteren wat weer kan leiden leidt tot ‘honeymoon cystitis’ (urineweginfectie na het hebben van seks).

Welke soort glijmiddel is het beste?

Glijmiddelen komen in allemaal soorten, maten en smaken, maar kijk eerst naar de ingrediënten voordat je naar de smaak kijkt. Zoek naar een ‘pH-gebalanceerd’ etiket op de fles. Zonder dit etiket loop je het risico de natuurlijke bacteriën in je vagina te verstoren. Kies vervolgens een smaakje of niet. Dit zijn drie soorten en hun werking:

1. Op waterbasis

Voordeel: Is zacht en veilig te gebruiken met alle seksspeeltjes en anticonceptie. Het lijkt het meest op je natuurlijke nattigheid.
Nadeel: Uitdrogen halverwege gebruik door blootstelling aan de lucht.

Yes WB™ organisch – glijmiddel op waterbasis

2. Op oliebasis

Voordeel: Goed voor je weerstand. Dikker dan op waterbasis, gaat langer mee, dus je geniet langer van seks. Het is ook het minst rommelig.
Nadeel: NIET te combineren met condooms.

My VIV – glijmiddel op oliebasis

3. Op siliconenbasis

Voordeel: Goed voor gebruik in water, een beetje is genoeg en het is het meest glibberig.
Nadeel: Je douchevloer tijdens seks is gevaarlijk. Het kan ook vlekken op beddengoed veroorzaken en siliconen seksspeeltjes beschadigen waardoor ze plakkerig aanvoelen.

Pjur Original – glijmiddel op siliconenbasis

Fijne internationale blowjob dag! Wij geven je 5 tips om de perfecte BJ te geven