Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 24 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Pretty smile: 3x tips voor het krijgen en houden van witte tanden

Een lach is het mooiste sieraad dat je kan dragen. En wie wil nou niet dat dat sieraad gepaard gaat met mooie witte tanden? No worries, wij zetten 3 tips voor je op een rijtje om je tanden witter te maken en houden.

Hoe meer je lacht, hoe leuker je leven wordt. 馃槉

3x tips voor wittere tanden

Ben jij ook altijd zo jaloers op die sterren en influencers met de perfecte glimlach en mooie witte tanden? Je maakt meteen een stralende indruk met zo鈥檔 wit gebitje, en daarnaast staan veel meer lipstick-kleuren je als je mooie witte tanden hebt. We got you. Wij zetten de beste manieren voor je op een rijtje hoe jij ook zulke mooie witte tanden krijgt.

1. Whitening strips of kits

Je hoeft niet naar een salon om een dure tandbleeksessie te ondergaan, want er zijn genoeg opties om zelf thuis te doen. Je kunt kiezen voor whitening strips of een speciale kit kopen met gel en een lamp.

Een van de bekendste merken whitening strips is Crest. Dit merk is overgewaaid uit Amerika en wordt nu ook in Nederland steeds bekender. Met deze strips krijg je in 21 dagen zichtbaar wittere tanden (claimt het merk, maar er zijn ook veel reviews te vinden online van tevreden klanten), door 30 minuten per dag de strips te dragen. De Crest strips zijn goedgekeurd door tandartsen en zeggen tot 14 jaar oude tandvlekken te kunnen verwijderen. Het proberen waard toch?

Je kunt ook gaan voor een whitening gel met een blauwe lamp. De lamp zorgt ervoor dat het proces sneller verloopt en je dus vrijwel meteen wittere tanden hebt. Probeer bijvoorbeeld de AuraGlow teeth whitening kit. Ook deze gebruik je 30 minuten per dag tot je het gewenste resultaat bereikt, maar volgens het merk heb je al na 1 behandeling zichtbaar wittere tanden. Daar houden we van!

Whitening strips of kits zijn niet schadelijk voor je tanden, maar je tandvlees kan er wel gevoeliger door worden (no thank you). Er zijn ook speciale strips of kits waarbij je een olie of gel krijgt die de gevoeligheid tegen gaat.

2. Whitening tandpasta of charcoal tandpasta

Voor de ladies onder ons die geen tijd of zin hebben om elke dag 30 minuten te besteden aan hun tanden, zijn er whitening tandpasta鈥檚 of charcoal tandpasta. Deze kun je gewoon gebruiken in de ochtend en avond als je je tanden poetst, dus ze vragen geen extra tijd van je.

Charcoal tandpasta is een zwarte tandpasta gemaakt van houtskool. Ze verkopen deze in poeder- of pastavorm en je scrubt hiermee eigenlijk je tanden tijdens het poetsen. Zo verwijdert het vlekken en aanslag op je tanden. Het is wel aan te raden om na het poetsen met een charcoal tandpasta even na te poetsen of spoelen, anders blijven de spleetjes tussen je tanden zwart. Tenzij je iemand wil laten schrikken, is dat niet de bedoeling toch?

Goed poetsen is sowieso een belangrijk onderdeel van het wit houden van je tanden. Het zou zonde zijn als je witte pareltjes na een paar weken weer verkleurd zijn. Poets dus minimaal 2 keer per dag je tanden voor 2 minuten en vergeet niet te flossen.

Kleine tip, poets je tanden voordat je gaat ontbijten. Niet wat we meestal gewend zijn maar er zitten meer bacteri毛n in je mond voor het eten dan na het eten. Die kun je beter wegpoetsen dan doorslikken, just saying.

3. Pas op met koffie en thee

Het is misschien voor veel van ons vanzelfsprekend, maar pas op met het drinken van koffie of thee. Deze dranken zijn vaak de grootste reden van aanslag op je tanden (denk maar aan de aanslag in je mok na het drinken. Dat wil je niet op je tanden toch?).

Wil je dus minder aanslag op je tanden of je net wittere tanden beschermen hiertegen? Minder dan het aantal koppen koffie of thee dat je op een dag drinkt. En als dat niet lukt kun je het altijd nog met een rietje drinken zodat het je tanden niet raakt. Ziet er misschien een beetje raar uit, maar werkt wel. 馃槈

Lees ook: Hoe je binnen no time wittere tanden krijgt z贸nder dat je ze hoeft te bleken