Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 10 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Aan de hand van deze 4 dingen kan je bepalen of je huwelijk een succes wordt – of niet

Sommigen van ons dromen al jaren over het perfecte huwelijk, anderen zijn daar gewoon nog niet zo mee bezig. Maar, of je nu in een relatie zit of niet – volgens mij willen we allemaal we een keertje trouwen in ons leven. Maar hoe kies je nu de perfecte partner en hoe weet je of deze relatie wel gaat standhouden? Met deze 4 dingen kan je bepalen of je toekomstige huwelijk een succes wordt.

We weten volgens mij allemaal dat er onwijs veel scheidingen worden aangevraagd tegenwoordig, dat stukje willen we liever niet meemaken.

Huwelijk – een succes of niet?

Naast dat je kijkt naar alle logische factoren, zoals afstand, interesses, enzovoort zeggen experts dat je ook kan kijken naar deze vier pijlers. Daarbij wordt er gekeken naar de dingen die er echt toe doen in het dagelijkse leven: gedrag, emoties en acties en werk dat je levert tegenover je relatie.

Key in een relatie is respect. Bij de vier onderstaande gedragspatronen mist er respect en daardoor zal een huwelijk nooit werken. Dus houdt in gedachten zolang je respect voor elkaar hebt zal je een succesvol huwelijk krijgen.

De vier pijlers waar je naar kan kijken zijn: kritiek, minachting, afweer en afkeer. Natuurlijk leggen we dit voor je uit:

1. Kritiek

Hierbij gaat het om de manier waarop je partner en jij reageren op elkaars kritiekpuntjes. Als je in plaatst van gefrustreerd worden je emotie om kan zetten en proberen te begrijpen waarom hij/zij dit kritiek heeft – dan kan je nog we eens ver komen. Maar, meestal duurt het wel een tijdje totdat je dit punt bereikt hebt…

Je zet op deze manier negatieve opmerkingen om in een positief gesprek. Als je een productief gesprek hebt, kan dit leiden tot verbetering binnen je relatie.

2. Minachting

Je kent waarschijnlijk plagen, dit kan voor een tijdje leuk en grappig zijn, maar in de lange termijn kan het zorgen voor het einde van je relatie. Je wordt op deze manier namelijk gedwongen het negatieve te zien in je partner. Probeer het dus zoveel mogelijk uit je leven te halen.

3. Afweer

Afweer is meestal een tegenreactie van een schuldgevoel. Als je veel last hebt van een afwerend karakter, zorg er altijd voor dat je je partner aanvalt en dit zorgt ervoor dat hij/zij volgens jou altijd de schuld krijgt. Zoals je al kunt raden, is dit ook niet zo een fijne eigenschap voor in een huwelijk.

4. Afkeer

Als je een probleem niet bespreekt, dan heb je geen discussie en lijkt het alsof het probleem helemaal geen probleem is. Uiteindelijk begin je elkaar gewoon te negeren – tsja, dat is niet heel goed voor je huwelijk. Wat je wel kunt doen? Je kunt een probleem erkennen en erover gaan nadenken, daarna kan je het gaan bespreken met je partner.

Lees ook: Als je partner deze dingen doet weet je zeker dat jullie later gaan trouwen