Emma Toussain
Emma Toussain Life 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom het wél leuk is om volwassen te zijn

Vroeger was alles beter, die uitspraak hoor je vaak genoeg. Maar is dat ook echt zo? En waarom vinden we het allemaal zo stom dat we ouder worden? We kunnen juist meer dingen doen en we snappen heel veel zaken ook beter. We moeten eigenlijk gewoon even stoppen met zeuren en naar de goede kanten van het leven te kijken. Sure, alles is duur. Een huis kopen is lastig. Maar er zijn zo veel andere leuke dingen die we wél kunnen!

5 redenen waarom het wel leuk is om volwassen te zijn

Vroeger wilde je vast niets liever dan ‘oud’ en groot zijn. Op de basisschool was het tof als je een beugel had, want dat hadden alleen de oudere kids. Of als je een eigen telefoon kreeg of als je alleen thuis mocht blijven. Voelde heel volwassen, dingen die nu de normaalste zaak van de wereld zijn. Soms vergeet je ff wat je allemaal kan en daar heb je ons voor.

1. Je kunt zélf bedenken wat je ‘s avonds eet

Vroeger at je wat de pot schafte, zoals een bord spinazie of spruitjes. Niet bepaald je fave, maar nu kan je dat gewoon lekker zelf bedenken. Zin in een tosti? Prima. Patat? Ook helemaal prima. Of eet jij liever een bak tiramisu leeg? Allemaal niet heel gezond, maar het kan wel. Niemand die er wat van zegt. Of nou ja, misschien een huisgenoot of je lover. Maar da’s toch anders.

2. Je hoeft niemand te laten weten hoe laat jij thuiskomt

In je tienerjaren woon je nog thuis en dan moet je je natuurlijk houden aan de regels van je ouders. Of je dat doet of niet dat is aan jou, maar vaak zijn er toch wel dingen waar jij je aan moest houden. Als je volwassen bent dan kan niemand jou vertellen wat je wel en niet mag doen. Drankjes in de stad of uitgaan tot 7 uur ‘s ochtends? Doen!

3. Zin om de hele dag in bed te blijven liggen? Niemand die je stoort

En na uitgaan komt.. de brakheid. Wil jij de hele dag in je bed liggen rotten? Lekker doeeeeeen. Zie je al een verband tussen alle redenen? Wij wel. Je kunt dus gewoon doen wat jij wil.

4. Je kunt je geld uitgeven aan de dingen die jij leuk vindt

Geen zakgeld, bijslagen of zielige bijbaan-salarisjes.. jij verdient nu groot geld en daar kan je lekker mee doen wat je wil. Natuurlijk leven we in een lastige tijd waarin alles veel geld kost, maar je hebt ‘t in elk geval wel. Je hoeft geen geld meer te lenen of dingen te skippen omdat je maar moet leven van 150 euro per maand.

Freedom baby!

15 redenen waarom het zo geweldig is om single te zijn