Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Celebrities 27 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Maxime Meiland doet schokkende onthulling: ‘Op mijn veertiende werd ik seksueel misbruikt’

Maxime Meiland (27) brengt binnenkort een biografie uit en ze bespreekt heel wat persoonlijke dingen. Zo laat ze weten dat ze seksueel misbruikt is op jonge leeftijd. Samen met Jan Dijkgraaf schrijft zij het boek: Maxime – misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! Hiermee hoopt zij jongeren te steunen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Eigen boek

Maxime zat zondagavond samen met haar moeder Erica, aan tafel bij Humberto op zondag om te vertellen over haar boek dat op 30 maart uitkomt. “Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee”, vertelde Maxime. “Ik denk dat ik nooit de Maxime wordt die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter.”

Een lastig verleden voor Maxime

Helaas blijft het daar niet bij. “De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school slachtoffer werd van sexting. Daarna ging het van kwaad tot erger. Ze werd onhandelbaar, vluchtte in de drank en werd op haar vijftiende verkracht door een ex-bajesklant. Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot. Tot ze door therapie, de geboorte van dochter Claire en de verhuizing naar Frankrijk de knop wist om te zetten,” valt er te lezen op de website van haar boek.

Ook vertelde Maxime over een poging tot zelfdoding en dat de geboorte van haar dochter Claire haar heeft gered. “Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten.”

Andere steunen

Maxime vertelt dat zij zich vroeger alleen voelde. Om te zorgen dat andere mensen dat gevoel niet hoeven te ervaren, deelt zij haar eigen verhaal in een boek. “Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen.” Met het uitbrengen van dit boek treed Maxime in de voetsporen van haar ouders Martien en Erica, ook zij hebben eerder een biografie uitgebracht.

Maxime Meiland en Leroy dolblij met nieuwe huis, fans zijn minder enthousiast