Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 25 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

15 redenen waarom het zo geweldig is om single te zijn

Jij vindt het geen enkel probleem als je tantes weer eens vragen wanneer je nou eindelijk met een lover op een familiefeestje verschijnt. Jou niet bellen want het leven als vrijgezel vind je geweldig. Niet gek, single zijn is namelijk helemaal niet zo vreselijk als sommige mensen denken.

Geef ons even en we bedenken zo tientallen redenen waarom het zo fantastisch is om single te zijn. De volgende keer dat je een vragenvuur op je afgeslingerd krijgt, weet jij in ieder geval hoe je jezelf kan verdedigen.

Single zijn is geweldig

Goh, als je dit zo leest zou je zelfs bijna al je datingapps per direct van je telefoon verwijderen. Het is dat juist dat daten zo leuk is als single. En dit óók nog allemaal.

Psst, wil je dit artikel nog eens teruglezen? Sla hem dan op met Pinterest.

15 redenen op een rij

1. Je hoeft tegenover niemand verantwoording af te leggen. Jij ontbijt met taart als je daar zin in hebt en komt pas diep in de nacht thuis.

2. Je hoeft geen dure verjaardagscadeaus te kopen voor een lover. Al dat geld investeer jij liever in me-time of leuke cadeautjes voor je vriendinnen en familie.

3. Je hoeft je benen heel de winter niet te scheren. Hoewel we helemaal pro ‘doe lekker wat je zelf wilt’ zijn, voelen veel vrouwen zich toch een beetje verplicht hun wintervacht weg te halen als ze naast hun partners liggen.

4. Je mag altijd en overal flirten. Van de supermarkt tot op het terras, en laat dat nou nét één van jouw grootste hobby’s zijn.

5. Je kan daten wat je wilt. En hoewel daten soms best spannend kan zijn, is het hartstikke leuk om veel nieuwe mensen te leren kennen.

6. Je krijgt veel meer aandacht als single. Want tuurlijk, jagen achter onbereikbare mensen is leuk maar op de lange termijn hebben ze daar niks aan. Jij bent single and ready to mingle en het lijkt wel alsof dat op jouw voorhoofd geschreven staat.

7. Je kan samenwonen met je beste vriendinnen. Want aan samenwonen hoef jij écht nog niet te denken nu je single bent. Dat komt later wel een keer.

8. Je hebt geen partner die eten van je bord afpikt. Want jeetje, wat heb jíj daar een hekel aan.

9. Je kan zelf bepalen wat je kijkt op Netflix. Geen ruzie met een partner die een compleet andere serie wil kijken. Jij gaat in bed liggen en klikt meteen je eigen favoriet aan.

10. Je hoeft nooit te delen. Heb je net een lekkere bol burrata voor jezelf staan klaarmaken, moet een lover de helft hebben. Nee hoor, niet bij jou. Bij jou blijft alles lekker voor jezelf.

11. Je hebt het hele bed voor jezelf. Wagenwijd lig jij als een ster in de bedstee en het is heerlijk dat niemand daarover klaagt.

En het heeft nóg meer voordelen: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

12. Niemand steelt je shampoo onder de douche. Heb je weer van die dure conditioner gekocht, is-ie binnen een maand al leeg. Niet bij jou, jij bent single en doet dus helemaal in je up met die fijne conditioner.

13. Je kan ‘s nachts lekker scheetjes laten in bed, en da’s wel fijn na zo’n uienstoofpotje in de winter.

14. Je kan sowieso altijd scheetjes en boertjes laten wanneer je wilt. Niet dat dat niet mag of kan in een relatie, maar veel meiden vinden dat toch niet zo charmant.

15. Je hoeft (nog) niet te sparen voor een bruiloft. Want poeh, da’s duur! Nee hoor, jij blijft de komende jaren lekker shoppen voor jezelf.