Redactie
Redactie Love & Seks 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

Als een relatie op de klippen loopt is dat nooit leuk. Ook niet als het je eigen keuze was. We zijn geneigd om zo snel mogelijk weer aan het daten te slaan om zo ons leed een beetje te verzachten. Vaak blijkt echter dat je er nog niet aan toe bent. Het is zelfs beter om een tijdje alleen te zijn voordat je je weer in een volgende relatie stort, en wel om de volgende redenen:

Je hebt tijd nodig om er achter te komen wat je écht wilt in een relatie

We besteden veel tijd om te ‘passen’ in een relatie waarin we misschien wel helemaal niet horen. Door een tijdje alleen te zijn, en je dus niet te laten afleiden door een nieuwe vlam, kom je er achter wat belangrijk is voor jou. Neem daarom de tijd voor jezelf om er achter te komen wat je hebt gemist in de relaties die je hebt gehad en wat je graag zou willen in je volgende relatie. Zo kan je, over een tijdje, gericht gaan daten met iemand in plaats van met iemand daten vanwege je gebroken hart. Want je weet het, tijd is kostbaar.

Je moet leren om alleen te zijn

Tuurlijk, we vinden het allemaal geen fijn gevoel om je alleen te voelen. Maar het is van belang dat je in je eentje gelukkig bent, en dat je het in je eentje leuk hebt. Je geluk mág en kan niet van een ander afhangen. Tuurlijk, iemand kan je gelukkiger maken. Maar in de basis moet je het geluk in jezelf zoeken. Pas als jij helemaal gelukkig bent in je eentje kan je je geluk delen met een ander. Als je dat hebt bereikt ben je op je allerleukst en zal je zien dat mannen als bosjes op je af komen.

Een nieuwe vlam is als een pleister op een wond die niet zal helen

Je bent net gedumpt en je wilt zo snel mogelijk af van dat vervelende gevoel in je onderbuik. Daarom besluit je om te daten om zo, hopelijk, je ex te vergeten. Maar je zal merken dat je nog helemaal niet openstaat voor een nieuwe liefde. Je gaat hem vergelijken met je ex en komt tot de conclusie dat hij niet aan je eisenpakket voldoet. Niet alleen frustrerend en misleidend voor jezelf, maar ook voor de jongen in kwestie. Het kan namelijk dat hij wél opstaat voor een relatie. Een nieuwe vlam gaat jouw wond helaas niet helen.

Hoe langer je single bent, des te langer heb je om te bedenken wat je zelf wilt, en om dichter dan ooit bij je eigen ‘ik’ te komen. En als je dat hebt bereikt vergroot je je kansen om van de volgende relatie een ever lasting love te maken.

Lees ook:Ben jij single? Volgens experts ben je het gelukkigst en leef je het langst