Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 30 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Ben jij single? Volgens experts ben je het gelukkigst en leef je het langst

Op verjaardagen, feestjes en allerlei andere momenten is jou vast een keer gevraagd: “En, hoe zit het in de liefde?” Ondanks dat je daar misschien he-le-maal gek van wordt, is het bewezen dat single vrouwen het gelukkigst zijn en écht een feestje maken van het leven.

Onderzoek stelt zelfs dat vrijgezelle vrouwen tot de gelukkigste groep behoren, doordat ze genieten van het leven en hun vrijheid met open armen ontvangen.

Lang leve(n) de single vrouwen

De vrijgezelle vrouw heeft een transformatie doorgemaakt. Vroeger waren vrouwen het liefst thuis samen met de kinderen om aan het einde van de dag hun partner te verwennen met een lekkere maaltijd, vertelt expert Paul Dolan. Nu haalt de gemiddelde single vrouw haar geluk uit heel andere dingen zoals carrière, feesten, vriendinnen en heel simpel: haarzelf.

Ook zijn gedragswetenschappers erachter gekomen dat vrijgezelle vrouwen zonder kinderen gemiddeld een stuk langer leven dan mét man en kinderen.

En de single mannen dan?

Hoewel vrouwen gelukkiger bleken zonder lover, bleek dat bij mannen totaal niet het geval. Mannen worden over het algemeen rustiger en verantwoordelijk door een huwelijk. In een relatie verdienen ze meer geld, nemen ze minder risico’s en leven ze langer.

Lees ook: 6 signalen waardoor je zeker weet dat jouw vriendin echt de ware voor je is