Redactie
Redactie Gezondheid 25 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Trek de fles wijn maar open: dit is waarom alcohol je vriendschap hechter maakt

Een groep Franse onderzoekers ontdekte namelijk dat regelmatig alcohol drinken je niet alleen gezonder maakt, maar ook socialer. En samen met je vriendinnen een fles open trekken, maakt jullie band hechter.

Cheers: meer alcohol betekent betere vriendinnen

De wetenschappers uit Parijs onderzochten 150.000 Franse mannen en vrouwen. Ze verdeelden de groep in vijven: een deel dat zelden tot nooit een glaasje nuttigt, een groep die minder dan één alcoholische consumptie per dag neemt, respondenten die één tot drie glazen per dag drinken, een stel stevige drinkers en een groep mensen die vroeger veel te veel dronk, maar nu niet meer.

Wat bleek? Eén tot drie glazen alcohol per dag is het beste. Mensen die regelmatig de alcohol laat vloeien, waren het gelukkigst, het actiefst en het sociaalst van iedereen. Fijn onderzoek hè?

We weten allemaal natuurlijk dat we soms dingen zeggen waar we later spijt van hebben als we te diep in het glaasje hebt gekeken. Je hebt keihard lopen roddelen over je collega’s. En heb je nou echt uit de doeken gedaan dat je stiekem wilde fantasieën hebt over de beste vriend van je lover? Niet echt handig nee. Maar gelukkig, je beste vriendinnen houden van je. Ook als je ineens op de praatstoel zit na een paar borrels of in een rustige kroeg sexy gaat dansen. Het maakt jullie vriendschap alleen maar sterker.

Wij zeggen: cheers!