Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 27 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

4 redenen waarom Maagd en Boogschutter perfect zijn samen.. of toch niet?

Aarde- en vuurtekens verschillen van elkaar, maar de sterrenbeelden Maagd en Boogschutter hebben meer met elkaar gemeen dan je denkt. Ze passen zich voortdurend aan. Hierdoor is het voor beide makkelijk om zich aan te passen aan de ups en downs van het leven. Dit kan ervoor zorgen dat de vriendschap tussen de twee ongelooflijk sterk is. Maar aan de andere kant kunnen ze niet meer van elkaar verschillen en kan het soms voelen alsof ze in twee verschillende talen spreken. Ze kunnen wel veel van elkaar leren.

4 redenen waarom deze vriendschap tussen Maagd en Boogschutter wel of geen succes is

Beide sterrenbeelden houden ervan om informatie en kennis te verzamelen. Maagd wordt geregeerd door Mercurius en heeft daarom de neiging om veel vragen te stellen, zodat ze mensen kunnen helpen tijdens een dilemma. Boogschutter wordt geregeerd door Jupiter en zijn daarom geneigd om prioriteit te geven aan het delen van kennis, ervaringen en wijsheid aan de mensen om hen heen. Dit doen ze om een connectie te maken. Ze kunnen veel van elkaar leren door deze eigenschap.

Er is wel een probleem. Maagd is detailgericht, maar Boogschutter is juist meer gefocust op het grote geheel. Dit betekent dat het een uitdaging is om een middenweg te vinden, maar het is zeker niet onmogelijk. Een voorbeeld van een bekend Maagd-Boogschutter duo: Beyonce en Jay-Z.

1. Maagd is een aardeteken, terwijl Boogschutter een vuurteken is

Maagd is een aardeteken, ze zijn erg gedetailleerd en logisch. Ze houden er niet van om vaak in de buurt te zijn van mensen die ongeorganiseerd zijn. Boogschutter is juist op zoek naar opwinding en avontuur. Ze kunnen zich snel verveeld voelen door de wens van de Maagd om altijd productief te zijn. Boogschutter ziet het leven als een reis, niet als een bestemming. Maagd daarentegen is aan het stressen over welke richting hij op moet voordat ze de weg op gaan. Ze kijken beide op een hele andere manier naar het leven, dit kan uiteindelijk hun ondergang zijn.

2. Boogschutter is een idealist, terwijl Maagd meer een realist is

Boogschutter heeft alles te maken met persoonlijke groei en dat komt doordat het sterrenbeeld wordt geregeerd door Jupiter. Ze zijn goed in het opnemen van het grote geheel en raken nooit te verstrikt in de details. Ze geloven vaak dat alles vanzelf goed komt, en als dat niet zo is, dealen ze er later mee. Hier heeft Maagd juist een hekel aan, maar stiekem bewonderen ze dit juist. Het verlangen om geobsedeerd te zijn door details kan vaak zorgen voor stress en dat ze zich uitgeput voelen. Het kan zo zijn dat ze dan iemand nodig hebben om hun op te vrolijken. De positieve houding van Boogschutter zorgt hier wel voor.

3. Maagd houdt van een logische besluitvorming, terwijl Boogschutter juist een vrijdenker is

Maagd wordt geregeerd door Mercurius, de planeet die heerst over zaken als spraak, schrijven en communicatie. Daarom zijn ze uitstekende leraren, schrijvers en openbare sprekers, maar ze zijn vaak ook mentaal de scherpste in de kamer. Boogschutter is erg intelligent, maar heeft wel veel vrijheid nodig als het gaat om gedachten en ideeën. Hun redenering, als een vuurteken, is voor een Maagd misschien niet altijd logisch. Dit kan in een vriendschap makkelijk zorgen voor een meningsverschil. Ze bedoelen het misschien goed, maar misschien zijn ze net iets te verschillend.

4. De sterrenbeelden kunnen het laten werken, maar het heeft werk nodig

Een vriendschap tussen deze twee sterrenbeelden kan erg diepgaand en inzichtelijk zijn. Maar het kan ook erg beperkend zijn voor de Boogschutter en zorgen voor hoofdpijn bij de Maagd. Ze willen allebei iets verschillend in het leven, behalve als ze een middenweg kunnen vinden, dan kunnen ze zeker de vriendschap laten slagen. Kijk naar Beyonce en Jay-Z, zij zijn een geslaagd Maagd-Boogschutter koppel.

Dit is waarom jij, volgens jouw sterrenbeeld, geen fan bent van dating apps