Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 26 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Expeditie Robinson: tactische spelers vinden het niet nodig om naar ‘winnaarseiland’ te gaan

Nog niet elke deelnemer van Expeditie Robinson heeft de kans gekregen om naar het geliefde winnaarseiland te gaan. Iedereen wil zichzelf bewijzen door een proef te winnen, maar ondanks de immuniteit die je kan krijgt, betekent dit zeker niet dat je dan veilig bent.

Ook donderdag werd het spel zéker weer gespeeld. Wederom spoileralert!

Deelnemers op Expeditie Robinson zijn niet veilig

Afgelopen week won boerin Annemiek de ‘onderwater’-proef en mocht zij naar Winnaarseiland. Hierdoor was ze veilig tijdens de bekende Expeditie Robinson eilandraad. Het werd tijdens deze eliminatie een spannende strijd tussen Rob en Robbert. Met een stem verschil ging Rob die avond naar huis.

Nu dat Robbert verder mag met Expeditie Robinson, wil hij ook wel een keertje winnen. Hoewel elke deelnemer wil bewijzen hoe sterk hij of zij is, betekent een overnachting op Winnaarseiland zeker niet dat je veilig bent. ‘Tactisch gezien kan ik beter hier op het eiland blijven’, legt JayJay uit. ‘Hier doen we nu echt alles zelf, we werken samen in het team en dat maakt ons op de een of andere manier toch hechter. Maar dat is dus het moeilijke, ik heb nog nooit in het midden van een proef gedacht: ik moet even minder mijn best doen. Maar ik ben wel tactisch bezig om te kijken: hoe kom ik eventueel in een halve finale, of finale.’

Maar ondanks dat wint hij toch immuniteit en mag JayJay naar winnaarseiland. ‘Soms heb je beetje geluk nodig om te winnen, en dat had ik vandaag.’

Eliminatie

Wie heeft er deze aflevering minder geluk? Dat is Sterrin, die naar huis wordt gestemd. Dit was echter niet de eerste keer.. Ze is in totaal drie keer weggestemd, maar helaas moet ze nu echt naar huis. ‘Ik zit hier met een hart dat overloopt van dankbaarheid en liefde’, vertelt ze over haar Expeditie Robinson avontuur. ‘Ik ben heel dankbaar voor deze prachtige mensen, dat ze me de schoonheid van onze soort hebben laten zien. Ik ga hier echt de rest van mijn leven profijt van hebben.’

Expeditie Robinson is elke donderdagavond om 20.30 en zondagavond om 20.00 uur te zien op RTL4.

Dit voormalige Expeditielid is óók gevraagd voor Tweede Kans-eiland