Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Afvaller Expeditie Robinson zag eliminatie totaal niet aankomen

Het was gisteren weer tijd voor een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Wij als kijker worden elke weer weer verrast met nieuwe bondjes, plannetjes en wendingen. Niet alleen wij werden deze aflevering verrast door wie er naar huis gestuurd werd, ook de kandidaat zelf zag het niet aankomen.

Spoileralert!

Expeditie Robinson

De strijd om het winnen van Expeditie Robinson is nu echt begonnen. Niemand is zeker van zijn plek. De expeditieleden strijden om hun plekje op het eiland te behouden. Zondagavond was te zien hoe Yuki, René, Britte en Anouk de keuze moesten maken over wie zij naar huis zouden gaan sturen.

Jasmine won de immuniteitsproef en mocht naar winnaarseiland. Los van de immuniteitsketting kreeg Jasime ook een pizza mee, voor op winnaarseiland. Nadat ze van presentator Kai haar pizza kreeg, vroeg ze of ze deze mocht delen met haar kampgenoten. ‘Ik ben opgevoed met dat wij eten delen, ook al is het de laatste kruimel dan deel ik hem nog met je’ vertelt Jasmine. Vervolgens krijgen haar kampgenoten elk een pizzapunt.

Strijd tussen kandidaten: 14 stemmen ingezet tijdens Expeditie Robinson

Plottwist

Door de winst werd de strategie van de andere kandidaten overhoop gehaald. Maar al snel was het voor de kijkers duidelijk dat Yuki of Anouk weggestemd gaan worden. Toch had de eilandraad een plottwist in petto. Tot grote verbazing van de kijkers en de kandidaat zelf werd René uiteindelijk naar huis gestuurd.

René reageert op zijn eliminatie:‘Jan van Halst zou zeggen: geniale meesterzet. Koekje van eigen deeg’. Op de vraag wat er precies gebeurd is, zegt hij: ‘Van alles blijkbaar, waar ik geen weet van heb gehad. Dat is jammer maar ik heb ontzettend genoten van deze expeditie en ik ben heel blij dat ik deze dagen met deze mensen heb doorgebracht. En ik hoop dat ze het alle drie nog heel ver schoppen.’

Toch voelt René zich niet verraden door zijn eilandgenoten: ‘Nee helemaal niet, als dit is hoe het loopt, dan is dit het einde.’

Expeditie Robinson is elke donderdagavond om 20.30 uur en zondagavond om 20.00 uur te zien op RTL4.

Thomas van der Vlugt openhartig over het zijn van ‘De Bachelor’ en zijn zware verleden