Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Strijd tussen kandidaten: 14 stemmen ingezet tijdens Expeditie Robinson

Vorige week konden we zien dat de kandidaten een heftige proef moesten afleggen. Donderdagavond zagen kijkers een vurige eilandraad in Expeditie Robinson. Er werden in totaal namelijk veertien stemmen ingezet, dit zijn de meeste stemmen tot nu toe. Maar op wie?

Spoiler alert!

Eilandraad Expeditie Robinson

De kijkers konden donderdagavond weer genieten van een nieuwe aflevering Expeditie Robinson. Sandra Ysbrandy bleek het sterkste tijdens de proef en won daarmee immuniteit. Na de proef komt er al snel een behoorlijke tweedeling in de groep, nadat ze er over uit zijn op wie ze willen gaan stemmen.

Annemiek wilde al een tijdje Sylvana eruit hebben en gaat dan nu ook op haar stemmen: “Ze heeft gewoon geen functie binnen het kamp. Ze doet niks, ze vreet niks uit. Ligt in de zon. Daar ben je wel een beetje klaar mee na een tijdje”, vertelt ze tegen Sterrin.

Terwijl Sandra en Sylvana juist Annemiek eruit willen stemmen. Sandra kan door de gewonnen immuniteit niet weggestemd worden, maar twijfelt daardoor of ze haar vriendin gaat helpen. “Ik overweeg om mijn extra stem die ik door immuniteit heb verkregen om Sylvana te helpen. Maar het is ontzettend lastig om een plan te trekken omdat we niet weten hoeveel er voor Sylvana gaan.”

Tijdens de Expeditie Robinson-eilandraad blijkt dat er veel extra stemmen zijn ingezet. Sylvana heeft zelfs al haar stemmen ingezet: “Alles of niets.” Maar toch is het niet genoeg. Uiteindelijk krijgt Sylvana negen stemmen tegen en Annemiek vijf.

“Ik ga eruit met een knaller, maar ik wil jullie echt heel erg bedanken”, vertelt Sylvana terwijl de tranen in haar ogen springen. “Ik heb enorm genoten en fantastische mensen leren kennen. Was nog heel groot doorgegaan, maar het is oké.”

Expeditie Robinson is elke donderdagavond om 20.30 uur en elke zondagavond om 20.00 te zien op RTL4.

Kaj Gorgels vertelt waar de afvallers van Expeditie Robinson voor Afvallerseiland slapen