Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 14 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit is waarom jij, volgens jouw sterrenbeeld, geen fan bent van dating apps

Dating apps worden tegenwoordig veel gebruikt en je hebt dan ook veel verschillende soorten. Maar niet iedereen is fan van het ‘swipe-leven’ en dat is helemaal oké. Sommige eindigen met een succesvolle date en anderen met een minder succesvolle match. Je sterrenbeeld kan verklaren waarom online daten jou niet aanspreekt.

Je sterrenbeeld vertelt veel over de manier waarop jij date.

Dit is waarom jij geen fan bent van dating apps volgens jouw sterrenbeeld

Ram is ongeduldig

De Ram houdt niet van lange, drawn-out gesprekken en het uitwisselen van aardigheden, waar het dating apps eigenlijk voor staan. Het liefst wil de Ram gelijk overgaan naar een date night en dat kan soms wat agressief overkomen. Dit vuurteken draait helemaal om actie en onmiddellijk tevredenstellen, dus dating apps zijn gewoon niet in hun snelheid.

Stier heeft te veel twijfels

De Stier is een geboren sceptici en wanneer ze beginnen te chatten met een nieuwe match, is het moeilijk voor hen om niet op hun hoede te zijn. Niet iedereen is een winnaar, maar de stier kan er zo van overtuigd raken dat iedereen ze gaat ghosten en teleurstellen, dat ze zichzelf ervan weerhouden zich voor iemand open te stellen.

Tweeling raakt overweldigend

Als het op stress aankomt, kan de Tweeling er niet altijd mee omgaan. Hoewel ze meesters zijn in het jongleren van verschillende gesprekken tegelijkertijd, kan hun verlangen om het gesprek met veel verschillende matches op hetzelfde moment te laten verlopen overweldigend zijn. Ze kunnen er niets aan doen, ze willen een connectie maken met iedereen.

Kreeft houdt meer van écht contact

Als gevoelig individu snakt de Kreeft naar persoonlijke interacties. IRL-ontmoetingen geven hen de kans om hun potentiële partners beter te lezen, en een poging om hun diepgang en verlangen naar echte verbinding. Wanneer ze gedwongen worden om iemand virtueel te leren kennen, voelt de Kreeft zich uiteindelijk vastzitten in hun schulp.

Leeuw heeft meer bevestiging nodig

Het is geen geheim dat de Leeuw van bewondering houdt. Hoewel dit sterrenbeeld volkomen zelfverzekerd kan overkomen, hebben ze net zoveel bevestiging nodig als iedereen. Wanneer iemand hen niet leuk vindt, vatten ze dat persoonlijk op. Voor de Leeuw kunnen apps aanvoelen als een schoonheidswedstrijd, en als ze deze niet winnen, willen ze er niets mee te maken hebben.

Maagd houdt er niet van om tijd te verspillen

De Maagd is praktisch, geaard en nemen meestal geen grote risico’s. Hoewel het aanmelden voor een dating app door de meesten niet als een groot risico wordt beschouwd kunnen datingapps zeer tijdrovend zijn. Vooral als je ook daadwerkelijk gesprekken begint en onderhoudt. In de ogen van een Maagd is het idee om hun kostbare tijd te verspillen aan iemand die het niet waard is, zeer riskant.

Weegschaal wil een meet-cute

De Weegschaal is een romanticus en zijn of haar idealistische wereldbeeld doet hen geloven dat ze hun persoon op de ouderwetse manier gaan ontmoeten.

Schorpioen neemt dingen ter harte

De Schorpioen is super gevoelig, dus naar links swipen of als het bericht onbeantwoord blijft voelt als persoonlijke belediging. Natuurlijk is een afwijzing iets dat ze ook in het echt tegen gaan komen als in dating apps, maar voor de Schorpioen voelt een virtuele afwijzing bijzonder bitter.

Boogschutter is te veel afgeleid

De Boogschutter is een van de meest afleidende mensen die er is, dus een gesprek voeren met een match is voor hen vrijwel onmogelijk. De Boogschutter heeft meer kans om willekeurige gesprekken te starten en vervolgens iedereen te ghosten, dan dat ze bij een ding kunnen blijven.

Steenbok houdt niet van onzekerheid

De Steenbok is een planner en als ze niet weten wat er gaat gebeuren, voelen zich vaak een beetje zenuwachtig. Ook al zijn dating apps gebaseerd op algoritmen, zijn ze nog steeds niet nauwkeurig genoeg. Er is altijd een kans dat de mach niet de persoon blijkt te zijn die ze hadden verwacht. Die onzekerheid is te groot voor een Steenbok.

Waterman kan geen connectie maken

De Waterman is een eigenzinnig type en niet iedereen zal meteen contact maken met dit sterrenbeeld. Net als de Kreeft geven ze de voorkeur aan de authenticiteit van persoonlijke interacties. Er is ook een kans dat de Waterman iedereen afschrijft als saai en voorspelbaar op basis van hun bios.

Vissen is gemakkelijk ontmoedigd

Met zoveel verschillende gesprekken tegelijkertijd, is het onvermijdelijk dat sommige matches je gaan ghosten, opzettelijk of onopzettelijk. Vissen nemen dit echter persoonlijk op. Hoe idealistisch ze ook zijn, Vissen zijn vaak bereid om de handdoek in de ring te gooien zodra een goed gesprek zonder waarschuwing eindigt en de liefde allemaal samen opgeven.

Maak je vooral geen zorgen als dating apps niets voor jou zijn.

Deze meme beschrijft jouw sterrenbeeld het beste