Kim van der Blom
Kim van der Blom Sterrenbeelden 27 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

4 redenen waarom de uiterst verschillende sterrenbeelden Ram en Maagd elkaar toch goed aanvullen

Ben jij geïnteresseerd in astrologie en sterrenbeelden? Dan check je waarschijnlijk ook regelmatig de horoscopen van vrienden en geliefden. Passen jullie goed bij elkaar? Of juist helemaal niet? Het kan een hoop verklaren. Ben je benieuwd hoe het zit met de vriendschap tussen Ram en Maagd? Lees dan snel verder.

Heb jij ook zo’n vriendschap?

Een Ram-Maagd vriendschap

Ram en Maagd zijn sterrenbeelden die je niet samen als vrienden zou verwachten. Ram is een flitsend, intens en moedig vuurteken. Een Maagd is daarentegen berekend en georganiseerd. Kortom: ze zijn ontzettend verschillend

De Ram en Maagd staan 150 graden (5 sterrenbeelden) van elkaar vandaan staan. Wanneer twee sterrenbeelden een quincunx (zo heet dit verschil) vormen betekent het dat ze totaal niet op elkaar lijken. Toch kan deze vriendschap heel waardevol zijn.. Als twee mensen niets gemeen hebben, kunnen ze vast wel veel van elkaar leren.

1. Maagd en Ram zijn gepassioneerd over dingen waar ze van houden

Wanneer een Ram en Maagd van hetzelfde onderwerp houden, kunnen ze er uren over praten. Hun passie is overdreven te noemen. Maagd houdt ervan om alle details te ontleden en het onderwerp te analyseren op diepere betekenissen. De Ram noemt zichzelf een ‘superfan’ en wordt enthousiast door iedereen er over te vertellen. Deze twee sterrenbeelden versterken elkaar en kunnen zo uren praten over alle kleine details.

2. Beide sterrenbeelden zijn intens op hun eigen manier en kunnen elkaar goed aanvullen

De Ram en de Maagd kunnen elkaar soms heel irritant vinden. Ram heeft soms de neiging om brutaal en luid te zijn, dit kan soms als te veel intensiteit voelen voor een gevoelige Maagd. Andersom heeft Maagd als voorkeur om puzzels op te lossen en is er een meer geaarde sfeer. Dit kan echter traag aanvoelen voor de Ram. Ze kunnen elkaar daardoor na een tijdje saai vinden. Toch is dit ook een goede basis voor een vriendschap, omdat ze elkaar op deze manier kunnen aanvullen.

3. Maagd houdt het graag schoon, terwijl Ram een puinhoop maakt

Kijk eens naar de slaapkamer van een Maagd en die van een Ram. Bij de Ram zie je waarschijnlijk veel kleur, te veel spullen en een niet opgemaakt bed. Bij de Maagd aan de andere kant is over elk detail nagedacht, de kamer is zo schoon dat je er bijna eten vanaf zou kunnen eten. Deze verschillende manieren van leven kunnen soms verwarrend zijn voor de twee. In een relatie kan dit nog al botsen.. samenwonen met iemand die alles laat slingeren? Dat is erg vervelend als je houdt van orde en netheid. Ook op deze manier kunnen ze elkaar aanvullen.

4. Ze kunnen veel van elkaar leren

Wanneer de twee sterrenbeelden in elkaars leven komen, kan het voelen alsof ze op onbekend terrein zijn. Terwijl ze hun vriendschap aan het verkennen zijn, komen ze er misschien achter dat er ook veel te leren is. De Ram kan de Maagd leren om spontaniteit te omarmen, terwijl de Maagd de Ram kan leren om hun behoefte aan avontuur opzij te zetten, zodat ze kunnen genieten van de kleine dingen in het leven.

Met deze hobby komt jij de lockdown wel door volgens jouw sterrenbeeld