Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 15 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

5 redenen waarom elke Kreeft een Ram als vriend moet hebben

We weten allemaal dat sommige sterrenbeelden nét iets beter met elkaar kunnen opschieten, dan met anderen. Dit is dan ook het geval met Kreeft en Ram. Kreeft is een waterteken en Ram is een vuurteken. Het zijn twee tegenovergestelde tekens, dus je zou denken dat dit de misschien niet de meest prettige combinatie is in de astrologie. Maar dat is niet zo! Als je kijkt naar de compatibiliteit met vriendschappen tussen sterrenbeelden, zijn de Ram en de Kreeft geweldig voor elkaar.

Hoe zit dat?!

Veel gemeen

Deze combinatie ligt misschien niet voor de hand als je kijkt welke sterrenbeelden bij elkaar passen. Beide zijn leiders en innovators met veel emoties. Ram en Kreeft hebben beide een gevoelige kant, ook al laten ze dit niet altijd zien. Ze hebben veel meer gemeen dan je denkt.

De vriendschap is óók een uitdaging, omdat er ook duidelijke verschillen zijn. De een verlangt naar stabiliteit (Kreeft) en de ander is juist op zoek naar een nieuw avontuur (Ram). Maar de Ram en Kreeft houden elkaar op onverwachte manieren in evenwicht. Wanneer ze elkaar begrijpen en accepteren, kan de vriendschap tussen de twee alleen maar beter worden.

5 redenen waarom elke Kreeft een Ram beste vriend nodig heeft

Waarom passen deze twee zo goed bij elkaar? We leggen het je uit.

1. Ram zal Kreeft altijd aanmoedigen

In vergelijking met andere sterrenbeelden zijn Kreeften soms vatbaarder voor stemmingswisselingen. Het ene moment kunnen ze blij zijn en het andere moment juist somber. De Kreeft heeft iemand nodig als de Ram met eindeloze positieve energie. De Ram moedigt de Kreeft aan om uit hun comfortzone te stappen.

2. Ram zorgt er voor dat de Kreeft niet zo in zijn/haar eigen hoofd zit

De Kreeft is intens en heeft de neiging om te analyseren. Dit is vooral het geval wanneer ze van stemming wisselen. Ze kunnen overal een groot probleem van maken en elk levenskwestie veel zwaarder laten lijken. Hoewel het ook goed is om overal goed over na te denken, kan deze eigenschap ze ook tegenhouden.

Op zulk soort momenten hebben ze een Ram het meest nodig. De optimistische kijk die de Ram heeft op dingen, geeft de Kreeft een nieuw perspectief. Hierdoor beseffen ze dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn. Ze kunnen hun zorgen uitschakelen en net zoals de Ram positiever denken. Dit helpt ook om het humeur te verbeteren en betere beslissingen te maken.

3. Ram kalmeert de Kreeft in sociale situaties

De compatibiliteit van Ram en Kreeft is vooral te zien in sociale omgevingen. Kreeften kunnen heel extravert zijn wanneer ze worden omringd door goede vrienden. Maar als ze op een feest zijn waar ze niemand kennen, voelen ze zich vaak stil en ongemakkelijk.

Ze hoeven zich geen zorgen te maken als ze met de Ram uitgaan. Ram is een echte entertainer, ze zullen hun charme uitoefenen om ervoor te zorgen dat de Kreeft iedereen leert kennen. De Kreeft voelt zich niet verplicht om extravert te zijn, omdat de Ram dat voor hen doet. Hierdoor voelen ze zich, met een Ram aan hun zijde, veilig en sterk.

4. Ram is klaar om samen met de Kreeft spontaan te zijn

Op het eerste gezicht is de Kreeft stil en introvert. Wanneer ze met hun vrienden zijn en in een goed humeur, komt er een spontane kant naar boven. Op zulk soort momenten zijn ze eigenlijk best compatibel met de Ram.

Op momenten als dit is de Ram er altijd om mee te doen met de leuke plannen van de Kreeft. Ze zullen vol enthousiasme aan boord springen. Als de Kreeft samen met de Ram is, hebben ze het gevoel dat alles mogelijk is.

5. Ze balanceren elkaar uit

De Kreeft kan zijn of haar gevoeligheid en volwassenheid nog meer omarmen wanneer ze samen met de Ram zijn. De Ram is vaak impulsiever en zo brengen deze sterrenbeelden elkaar in balans.

Wanneer de Ram geen controle meer heeft, is de kalmte van Kreeft er om de voeten van de Ram op de grond te houden. Beide sterrenbeelden kunnen van elkaar leren en daarnaast ook helpen bij het invullen van wat de ander mist om een beter mens te worden.

Dit is de hond die het beste bij jou past volgens je sterrenbeeld