Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 13 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Heb je een nieuw stekkie? Met deze 5 tips wordt het inrichten van je huis makkelijker dan ooit

Je hebt een nieuw stekkie en wat ben je blij. Je bent natuurlijk druk aan het nadenken over hoe je het gaat inrichten. Er zijn zoveel opties én heel veel is mooi. Met deze tips wordt het inrichten van je huis makkelijker dan ooit.

Misschien heb je al wat meubels uit je vorige kamer of huis die je meeneemt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal opnieuw begint en alles nog gaat verzamelen.

Tips bij het inrichten van je huis

Soms kun je jezelf helemaal verliezen in woonwinkels en online. Er is zoveel keuze dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Voordat je het weet heb je van alles gekocht en dan sta je daar met de reutemeteut in je huis.

Soms blijkt dat het toch niet zo leuk bij elkaar staat of dat je simpelweg te snel hebt gekozen. Daarom vertellen wij jou vijf tips voor het inrichten van je huis zodat jij straks het paleisje van je dromen hebt.

1. Maak een moodboard / kleurenpallet

Het inrichten van je huis begint allemaal bij het bedenken van een bepaalde look en feel. Sommige mensen doen dit ter plekke, maar soms is dat toch best lastig. Voorbereiding is het halve werk in dit geval.

Maak een mooi moodboard waar de kleuren en de stijl goed naar voren komen. Iets leuks gezien? Kijk eerst of het écht past bij het gewenste eindresultaat (je moodboard dus) voordat je het aanschaft. Zo zorg je ervoor dat alles mooi bij elkaar staat.

2. Kies een prachtig vloerkleed

Een vloerkleed is misschien niet direct het belangrijkste item in je interieur maar zorgt wel direct voor warmte en sfeer. Het is de ideale manier om je woonkamer gezellig aan te kleden. Eeen vloerkleed voor verbinding tussen je meubels waardoor het een rustige uitstraling krijgt.

3. Zet je meubels “in de ruimte”

Het is verleidelijk om alle meubels tegen de muur aan te plaatsen. Zo creëer je de meeste ruimte, toch? Dat is dus niet waar. Door alles tegen de wand aan te zetten op een rijtje, krijg je een vol en rommelig interieur.

Probeer daarom uit je comfortzone te stappen door de meubels meer in de ruimte te zetten. Hierdoor krijg je meer ‘lucht’ in je huis en het oogt ook nog eens chiquer. Wat wil een stijvolle meid nog meer?

4. Bewaar accessoires tot het einde

Zodra je een winkel binnenloopt zie je direct allemaal leuke kussens, vaasjes en andere prullaria om je huis mee op te leuken. Heel verleidelijk om dit direct te kopen en is daarmee een veelvoorkomende fout.

Bij het inrichten van een huis kun je het beste je eerst de basis goed kiezen. Zoals een bank, stoelen, tafel en andere key items. Zodra je dat voor elkaar hebt kun je losgaan met accessoires want dan pas weet je écht wat bij elkaar past.

5. Last but not least: snoeren wegwerken

Het is je gelukt, jouw interieur is tot in de puntjes verzorgd, maar achter je tv en naast de lampen lopen overal elektriciteitssnoeren. Heel logisch natuurlijk als je net je huisje bent ingetrokken.

Ben je klaar met je hele inrichting? Probeer dan de snoeren mooi weg te werken. Zo ziet jouw prachtige paleisje er nog mooier uit. Tip: Lange snoeren kan je wegwerken met kabelgootjes. Plak deze op een plint met dubbelzijdig tape, en je huis ziet er helemaal fleeky uit.

Meer over je huis inrichten:

Roomed.nl