Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love & Seks 17 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Ben je afgewezen in de liefde? Zo deal je ermee en behoud je je waardigheid

Veel vrouwen maken het wel eens mee; afgewezen worden in de liefde. Het kan behoorlijk pijnlijk zijn als de verliefdheid niet wederzijds is. Althans, niet met het gewenste antwoord. Maar hoe ga je er mee om én hoe behoud je je waardigheid?

Afwijzing in de liefde kan je behoorlijk kwetsbaar maken. Vooral als je weinig zelfvertrouwen hebt kan een afwijzing een nare ervaring zijn.

Afgewezen in de liefde? Zo herpak je jezelf

Als je wordt afgewezen in de liefde doet dat iets met zelfbeeld. Je vergeet al gauw je persoonlijke waardigheid waardoor je hóe dan ook je oude liefde / date terug wilt. Dit kan er voor zorgen dat je makkelijk over je grenzen heengaat en dingen doet waar je totaal niet achterstaat.

Dit gevoel is allemaal heel normaal. Maar zodra je je bewust bent van dit gedrag kun je er iets aan doen. Daarom helpen we je graag met deze tips zodat jij je waardigheid behoudt. Want meid, jij mag er zijn.

1. Wat zou je tegen een vriendin zeggen?

Ben je afgewezen in de liefde? Probeer je dan te distantieren van de situatie. Op die manier kun je namelijk nuchter en redelijk naar een situatie kijken. Stel één van jouw vriendinnen zou in deze situatie zitten wat zou je dan adviseren? En dát advies is het perfecte advies om op te volgen. Het zegt namelijk hoe jij echt in de situatie staat.

2. Haal je ex lover van zijn of haar voetstuk af

Als je wordt afgewezen in de liefde dan heb je snel de behoefte om je ex lover of date te idealiseren. Opeens ben je vergeten dat hij of zij ook vervelende eigenschappen heeft. Lukt het je maar niet om hem of haar realistisch te beoordelen? Vraag dan eens aan je omgeving wat ze nou eigenlijk echt vonden van hem of haar. Niemand is perfect dus deze persoon ook niet.

3. Accepteer de situatie en skip het stalken en smeken

Ondanks dat je ex lover / date niet met je verder wilt, wil dat natuurlijk niet zeggen dat hij of zij het niet een vervelende situatie vindt. Accepteer de keuze van hem of haar, dat zou je andersom immers ook willen. En zodra je dat hebt gedaan gedraag je er dan ook naar. Skip het stalken en smeken want meid jij moet je waardigheid behouden.

4. Het is graag of niet vriend(in)

Vind je het nog steeds lastig om de afwijzing te accepteren? Wees dan iets harder naar jezelf en naar hem of haar. Het is namelijk graag of niet. Als hij of zij niet bij jou wilt zijn dan zijn jullie waarschijnlijk niet de ultieme match. En uiteindelijk wil jij toch de man of vrouw in je leven die alles voor je doet en 100% voor jou kiest?

Afwijzing biedt kansen voor de toekomst

Los van de tips willen we je ook nog meegeven dat een afwijzing zo gek nog niet is voor je toekomst. Blijkbaar was dit niet de juiste match en dat is uiteindelijk alleen maar fijn om te weten. Je wordt automatisch de goede kant opgeduwd door deze ‘breuk’. De toekomst kan alleen maar mooier worden vanaf nu.

Meer over liefdesverdriet: