Zara Bircan
Zara Bircan Beauty en Style 17 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze 7 feestelijke kapsels zijn zó simpel dat je ze gelijk wilt proberen deze feestdagen

De feestdagen vragen om een feestelijk kapsel. Als je niet te veel tijd aan je haren wilt spender, maar wel een leuk en speels kapsel wilt, kun je één van de volgende haarstijlen proberen.

Maak je geen zorgen, je hoeft je armen niet te lang omhoog te houden. De volgende kapsels zijn simpeler dan ze lijken.

7 x simpele en feestelijke kapsels die je wilt proberen deze feestdagen

Nog geen geschikt kapsel kunnen vinden voor de feestdagen of heb je simpelweg zin in iets anders dan los haar met krullen? Gelukkig staat Beautify voor je klaar met een paar prachtige coupes voor deze maand.

1. Gedraaide kroonvlecht

Met deze makkelijke haarstijl die je binnen een paar minuten hebt gefixt, krijg je ongetwijfeld de vraag of je langs de haarsalon bent geweest. Draai de voorste plukken uit je gezicht naar achteren als een soort kroonvlecht.

Om deze look iets romantischer te maken, kun je de uiteindes van je haren krullen en de vlecht uit elkaar trekken, zodat je meer volume creëert.

2. Gedraaide opsteekkapsel

Bij dit kapsel geldt: hoe rommeliger, hoe beter. Verdeel je haar in tweeën en draai al je haren hierin mee. Om het speelser te maken, kun je de voorste twee plukken in je gezicht laten. Zet deze vast met schuifspelden om het af te maken.

3. Gevlochten ruimteknotjes

Pak de bovenste helft van je haren, maak er twee staartjes van en vlecht deze in. Draai de vlecht om de elastiek en zo simpel als dat heb je je look al af.

4. Dubbele vissengraat vlechten

De oh zo populaire Nederlandse vlechten, maar dan in vissengraat vorm. Verdeel je haar in twee en begin met het onderdoor invlechten en gebruik hierbij twee stroken in plaats van drie.

Je kunt de vissengraat vlecht afmaken tot het einde of om laten gaan in een staart. Trek de vlecht voorzichtig uit elkaar voor volume en spray er als je wilt haarspray in.

5. Hoge staart met een draai

Ben je niet van de vlechten en wil je je haren het liefst allemaal uit je gezicht halen? Houd maar alvast extra veel elastiekjes bij de hand. Bij deze haarstijl lijkt het net alsof je iets heel moeilijks hebt gedaan, maar stiekem is niets minder waar.

Verdeel je haren per horizontale rij en maak deze vast. Elke pluk stop je als het ware in de ander en zo werk je naar beneden. Lekker rommelig, maar toch vlekkeloos.

6. Hoge bubbel staart

Toe aan een originele haarstijl? Met deze bubbel staart kan je moeiteloos laten zien wat voor prinses je bent. Begin met een hoge staart, zet na een paar centimeter telkens een nieuw elastiek en trek deze uit totdat er een bubbel ontstaat.

Om het iets mooier te maken kun je het beste elastieken gebruiken in de kleur van je haar of je haar zelf wikkelen om de elastieken heen. Simpeler kan haast niet.

7. Half omhoog half omlaag

Iets wat het makkelijkst is om te maken en tóch nog elegant, speels en stoer tegelijk kan zijn. De bovenste helft van je haren zet je in een hoge staart en de rest laat je los naar beneden vallen.

Voor meer volume kun je je haren vooraf krullen, teasen en haarspray aanbrengen. Om dit iets leuker te maken, kun je een deel van je haren wikkelen om je elastiek heen om deze te verbergen.

Lees ook: