Emma Toussain
Emma Toussain Food 8 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

6 ideetjes om je eerste eigen paasontbijt net een stukkie leuker te maken

Een paasontbijt is een heerlijke manier om Pasen te vieren en te genieten van een smakelijke maaltijd met familie en vrienden. Maak je voor ‘t eerst zelf een paasontbijt omdat je nu op jezelf woont en weet je ff niet waar je moet beginnen? Hier zijn enkele ideeën voor het maken een killer breakfast.

Paaspannenkoeken

Maak gewone pannenkoekenbeslag en voeg een beetje kleurstof toe om de pannenkoeken een feestelijk tintje te geven. Je kunt de pannenkoeken in de vorm van paaseieren of konijnen uitsnijden met behulp van sjablonen. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en vers fruit.

Eiergerechten

We kennen dit allemaal: eieren zijn een klassiek ingrediënt voor een paasontbijt. Je kunt roereieren maken met verse kruiden zoals bieslook en peterselie, of een quiche bereiden met spek, kaas en groenten zoals spinazie of champignons. Een andere optie is om eieren te pocheren en te serveren met gerookte zalm en hollandaisesaus voor een luxe ontbijtgerecht.

Paasbroodjes

Bak zelfgemaakte broodjes in de vorm van paaseieren of konijntjes om je ontbijttafel op te fleuren. Je kunt kaneelbroodjes maken en ze versieren met glazuur en gekleurde suikerkristallen om ze er feestelijk uit te laten zien. Serveer de broodjes warm en vers uit de oven.

Fruitige salade

Maak een kleurrijke fruitige salade met een verscheidenheid aan vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, sinaasappels en druiven. Je kunt ook een fruitsalade maken met exotische vruchten zoals mango, ananas en kiwi voor een frisse en gezonde toevoeging aan je paasontbijt.

Paascake

Bak een paascake als een zoete traktatie voor je paasontbijt. Je kunt een klassieke vanillecake maken en versieren met gekleurde glazuur, paaseitjes, en andere decoraties zoals suikerbloemen. Een andere optie is om een worteltjescake te maken, versierd met marsepeinen worteltjes en chocoladekonijntjes.

Warme dranken

Maak je paasontbijt compleet met warme dranken zoals koffie, thee of warme chocolademelk. Voeg een vleugje vanille of kaneel toe aan je drankjes voor extra smaak. Je kunt ook marshmallows of slagroom toevoegen om je drankjes feestelijker te maken.

Cocktails (kan gewoon)

Waarom zou je de dag niet beginnen met een lekkere cocktail? We hebben de beste drankjes al voor je op een rij gezet.

Ons favoriete recept voor de iconische Pornstar Martini