Kim van der Blom
Kim van der Blom Life 15 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

6 verschillende manieren waarop jij een vision board kunt maken

Je hebt het vast wel voorbij zien komen op social media: met maken van een vision board. We schreven hier al eerder over, maar het doel van een vision board is om je doelen voor het nieuwe jaar (dus 2022) te visualiseren. Gelukkig zijn er meerdere manieren om zo’n bord te maken en kan je je creativiteit de vrije loop laten.

Wij laten je verschillende manieren zien om een vision board te maken.

Vision Board

TikTok staat vol met tips om een vision board te maken. Of je al wat ervaring hebt met een vision board of dat het nieuw voor je is, iedereen kan er eentje maken. Deze manier van manifesteren helpt bij het voorstellen en realiseren van je doelen. Door je doelen te verfijnen, uit te zoeken hoe ze eruit zien en wat ze voor jou betekenen schep je eigenlijk al een duidelijk beeld van deze #goals. Plaats ze vervolgens op een ‘board’ zodat je het elke dag kan zien, helpt om ervoor te zorgen om je doelen realistischer te benaderen.

De hashtag #visionboard heeft al meer dan 6 miljard views. TikTokkers hebben verschillende manieren bedacht om zo’n vision board te maken.

1. Pinterest

@annierosenelson

2022 vision board ☁️ #manifestation #visualization #2022visionboard #2022goalsetting

♬ you look lonely – jimbotheboy

Vroeger maakte mensen collages met behulp van oude tijdschriften en posters. Op TikTok maken ze gebruik van Pinterest. Het is ook nog eens duurzaam en ook een makkelijke manier om foto’s te vinden en op te slaan. Gebruik het eindresultaat als achtergrond van je telefoon of laptop, of print het uit en hang het aan je muur.

2. Voor een kortere tijd

@chakrafinder

Have you guys done your vision board yet? #spiritualtiktok #manifestation #chakrahealing #spiritualblackgirls

♬ original sound – chakrafinder

TikTokker @chakrafinder deelt in haar video wat zij heeft geleerd over vision boards. Expert Joyce Shwarz raadt aan om het voor een kortere perioden te maken, in plaats van een heel jaar wat de meeste doen. Je kunt hierdoor je doelen specifieker en gerichter maken. Als je regelmatig een vision board maakt (zeg elk kwartaal), kan je makkelijk je doelen veranderen.

3. Fysiek

@victoriagarrick

the girls that get it, get it ✨ #visionboards #visionboard2022 #girlythings @ellahalikas

♬ Own brand freestyle transition – Nijah

Veel TikTokkers kiezen er voor om hun vision board digitaal te maken, maar je kan natuurlijk er ook voor kiezen om een fysieke versie te maken. Ook dit heeft namelijk voordelen. Ten eerste kan het proces aanvoelen als een soot ritueel en ten tweede neem je echt de tijd voor je product.

4. Probeer een ritueel

@haleyhoffmansmith

about that time of year! 😉 #visionboard #2022goals #visionboarding #visionboardtutorial #thesecret

♬ Two Weeks – Grizzly Bear

Door er een ritueel van te maken, kan het proces veel zinvoller worden. Maak wat tijd vrij, zet wat muziek op en steek wat kaarsen aan om de stemming te bepalen. Dit maakt het eindproduct veel krachtiger en (hopelijk) helpt het om je doelen te bereiken.

5. Maak een vision board met een vriend(in)

@t.innnaaaa

#fyp #visionboard #selflove

♬ I AM WOMAN – Emmy Meli

Als je het samen doet met een vriend, kan het een goede oefening zijn voor wederzijdse verantwoordelijkheid, maar ook aanmoediging. Het kan ook gesprekken op gang brengen, bijvoorbeeld over hoe je elkaar kan ondersteunen.

6. Verdeel het in verschillende categorieën

@myzencoach

How to make a Vision Board that creates Quantum Change #visionboard #2021affirmations #spiritualcoach #spiritualadvisor #selfgrowth #lawofattraction

♬ original sound – Stephanie Bishop

Een andere manier om ervoor te zorgen dat het effectief is, is om georganiseerd te worden. TikTokker @myzencoach raadt aan om je doelen in acht verschillende categorieën te verdelen: fysieke omgeving, carrière, plezier, financiële zekerheid, persoonlijke groei, gezondheid en welzijn, romantiek en familie en vrienden. Hierdoor wordt alles helderder en voel je je gefocust op hoe je verandering in deze categorieën kunt manifesteren.

Alle grote influencers zweren bij het maken van een ‘vision board’ en zo maak je er zelf een