Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 1 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

6 x skincare mythes: zo komen onzuiverheden in de winter niet álleen door de droogte van je huid

Er zijn veel do’s en don’ts in de beautywereld en die zijn écht niet allemaal waar. Geloof ons, op het internet staat ook veel onzin. Om duidelijkheid te scheppen in de bak van informatie hebben wij een lijstje gemaakt van skincare mythes. Deze moet je dus vooral niet geloven.

Misschien doe je wel onbewust iets fout of vraag je je af waarom een theorie niet voor jouw werkt.

Skincare mythes

Beauty Director Julee Wilson en dermatologist Jeanette Graf, MD scheppen duidelijkheid in de bak van informatie dat het internet heet. Dit kan je dus wél geloven.

Skincare mythe 1: De droogte in de winter zorgt voor extra onzuiverheden

Het klopt dat je huid in de zomer meer olie bevat. Maar in de winter is niet de enige reden dat je meer onzuiverheden krijgt de droogte van je huid. Dit is een duidelijke misvatting en skincare mythe. Er zijn namelijk zó veel andere redenen voor acne. Zo kan het bijvoorbeeld deze winter komen door je mondmasker dat je vaker draagt – maskne is een inmiddels bekend verschijnsel.

Mythe 2: Bij exfoliatie heb je een scrub nodig zodat deze effectief is

Exfoliators komen in vele verschillende vormen en als je een gevoelige huid hebt, zal je waarschijnlijk geen scrub gebruiken. Simpelweg omdat je huid dit niet aankan. Je kan hetzelfde effect van een scrub krijgen van andere producten. Een té sterke scrub kan er zelfs voor zorgen dat je je huid onnodig beschadigt.

Let dus op als je een scrub gebruikt. Een goed alternatief is een vloeibare formule met salicylic acid en witch hazel.

Mythe 3 in skincare: Je gezicht wassen met olie zorgt voor onzuiverheden

Het is zelfs het tegenovergestelde, een olie-product kan er af en toe voor zorgen dat je huid juist zuiverder wordt. Waarom dat zo is, is omdat een product met olie niet mengt met water. Dit zorgt ervoor dat het een heel effectief product is voor het verwijderen van make-up.

Daarna is het wel handig om een product op waterbasis te gebruiken om het olie van je huid te krijgen.

Skincare mythe 4: Je hebt niet echt een serum nodig

Je huid zal niet vergaan omdat je geen serum gebruik, maar een serum heeft écht heel veel voordelen. Met een serum zorg je er namelijk voor dat je huid actieve ingrediënten opneemt. Volgens de experts is dit een briljante oplossing.

Mythe 5: Hoe zwaarder je lotion, hoe beter gehydrateerd je huid

Er zijn vele opties voor een zwaardere lotion die net zo goed hydrateren als die dikke vette crèmes die worden aangeschreven. Het kan nu eenmaal zijn dat je hier niet zo van houdt. Dit is dus duidelijke één van de skincare mythes.

Mythe 6 in de skincare-wereld: Je hebt alleen oogcrème nodig als je rimpels hebt

Het is nooit te vroeg om oogcrème te gaan gebruiken. Dit is dus een skincare mythe. Hoe eerder je begint, hoe eerder je ervoor zorgt dat je rimpels niet eens kunnen vormen. De experts raden aan om oogcrème ongeveer rond je 20ste jaar in je skincare op te nemen.