Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 8 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

6 tekenen dat iemand verliefd op je is, ondanks dat ze het nog niet gezegd hebben

Het kan lastig zijn om erachter te komen of iemand verliefd op je is. Om de een of andere rare reden is het zoveel makkelijker te zien wanneer iemand een crush heeft op je beste vriendin. Dit komt waarschijnlijk door je objectieve waarneming.

Alleen als het op jou aankomt, is de situatie meestal te dichtbij om het nog objectief te kunnen waarnemen. In dat geval kan het heel handig zijn om de tekenen te herkennen dat iemand je echt leuk vindt.

Zes tekenen dat iemand echt verliefd op je is

Wij hebben voor jou zes tekenen op een rij gezet om te herkennen of die ene leuke crush verliefd op je is. Lees snel verder om te kijken of je ze herkent.

1. Ze willen je leren kennen

Het kost moeite om een persoon echt goed te leren kennen, maar als je iemand écht leuk vindt, gaat dat heel gemakkelijk. Eigenlijk wil je juist alles over die persoon te weten komen. Een heel duidelijk teken van verliefd zijn is dat iemand je veel vragen stelt en interesse in je toont om je beter te leren kennen.

2. Ze besteden veel aandacht aan je sociale media

De kans is groot dat – wanneer iemand verliefd op je is – er bewijs is op je sociale media. Ze beginnen commentaar of likes te geven op je foto’s. De reacties die ze geven zijn meestal zo flirterig geformuleerd dat ze een reactie van je proberen uit te lokken. Klinkt dit herkenbaar?

3. Ze vinden een manier om je zomaar een berichtje te sturen

Wanneer iemand verliefd op je is, vinden ze altijd wel een reden om contact met je te hebben. Als het erop lijkt dat ze smoesjes verzinnen om jou een berichtje te sturen, is de kans groot dat ze gevoelens voor je hebben.

4. Ze willen continu met jou in contact blijven

Wanneer je met elkaar bent, zal iemand die verliefd op je is absoluut het gesprek met je aangaan. Zelfs als je bijvoorbeeld op een bijeenkomst bent met meerdere mensen, zullen ze altijd naar jou toekomen. Ze willen gewoon graag veel over je te weten komen.

5. Ze lachen om al je grapjes

Lijkt het erop dat ze echt om ieder grapje van je lachen? Dan is dit een heel duidelijk teken dat ze je leuk vinden. Als iemand verliefd op je is, is er het zogenaamde ‘halo-effect’. Dat betekent dat je in hun ogen niets verkeerds kunt doen. Dit kan zelfs leiden tot gedrag dat ze veel te hard om je grapjes lachen of net iets te lang. Best schattig, toch?

6. Ze vertonen non-verbale tekenen van interesse.

Wanneer dit gebeurt heb je echt bingo. De manier waarop iemand je bijvoorbeeld een hand geeft, kan al een heel duidelijk teken zijn. Je moet vooral letten op de kleine manieren waarop ze zich om je heen gedragen. Even voor de duidelijkheid; met non-verbale tekenen bedoelen wij diep oogcontact, friemelen aan hun kleding, spelen met hun haar, blozen of bijvoorbeeld extra rechtop en lang te staan.

Lees ook: Deze 10 signalen wijzen er op dat je nog steeds hartstikke verliefd bent op je lover