Janne Vogel
Janne Vogel Love & Seks 6 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

7 x leuke date ideeën voor als je zin hebt in iets anders dan Netflix & pizza op de bank

Als je al een tijdje samen bent, is een date night vaak niet veel meer dan een Netflixavondje met afhaalchinees of pizza. Die voorspelbare avondjes zijn heerlijk, maar af en toe moeten jullie éven uit die sleur. Zodat jullie je weer closer en verliefder voelen dan ooit. Beautify verzamelde zeven date ideeën die net een beetje anders zijn dan dat standaard Netflix & chill-avondje. Gewoon, voor de leuk.

Date ideeën voor een onvergetelijke avond met jouw liefje

Of je nou tien weken of tien jaar samen bent, iets nieuws doet elke relatie goed, niet waar? Laat onderstaande date ideeën je vooral inspireren.

1. Bezoek een cabaretvoorstelling of stand up comedy-avond (en laat je verrassen)

Oke, dit is misschien niet het meest innovatieve idee, maar waarschijnlijk ook niet het eerste waar je aan denkt als je een date wilt plannen. Koop kaartjes voor een leuke voorstelling of ga eens kijken bij een stand up comedy avond. Wat je budget ook is: jullie kunnen sowieso een avondje lachen samen. En hé, wie weet houden jullie er nog wat leuke inside jokes aan over.

2. Ga naar een spelletjescafé en speel ganzenbord tot in de late uurtjes

Jullie kunnen thuis natuurlijk de Monopoly of 30 Seconds op tafel zetten, maar spelletjes spelen ín een cafe, onder genot van een lekker drankje… Da’s net even wat anders. En daarom precies wat jullie willen. Raadpleeg Google voor een spelletjescafé (of spelletjesavond in een reguliere tent) bij jullie in de buurt.

3. Kick elkaars ass in een gamehal

Een potje tegen elkaar dansen, schieten, racen of tafelvoetballen: een date in een gamehal is altijd een goed idee. Combineer deze date met een cocktailtje ergens in de buurt en eh… moge de sterkste speler winnen. Tip: de verliezer moet iets doen in opdracht van de winnaar. If you know what we mean.

4. Daag elkaar uit voor een jeu de boules duel

Even iets anders dan bowlen: jeu de boules is het tegenwoordig (weer) helemaal. Ga naar een jeu de boules bar of cafe, bestel een grote portie bitterballen en sla (of nouja, gooi) elkaar het veld uit.

5. Bestel koffie en taart in een kattencafé

Als jullie van katten houden, is een middagje vol lattes, carrot cake en kittens áltijd een goed idee. Zoek naar een kattencafé bij jou in de buurt en bereid je voor op een zoete, knuffelige date. Zie je het al voor je? Goede gesprekken met je lover, lekkere koffie en dat alles met een kat op schoot. Heerlijk.

6. Bezoek het eerste Nederlandse Virtual Reality café in Haarlem (en plak er meteen een hotelnachtje aan vast)

VRcafe op het Stationsplein in Haarlem, is dé plek waar je je letterlijk in een andere wereld kunt wanen, samen met je lief. Je kunt er kiezen uit 50 verschillende VR-spellen: van bergbeklimmen tot boogschieten. En er zijn ook nog eens lekkere drankjes te verkrijgen.

Mochten jullie niet in de buurt van Haarlem wonen, plak er dan een gezellig nachtje in een (boetiek-)hotelletje aan vast. Zo zijn jullie er echt even uit.

7. Speel mee met een pubquiz (en laat jouw date zien hoe slim je bent)

Veel leuke café’s en bars organiseren wekelijks of maandelijks een pubquiz. Denk: een lekker drankje, borrelhapjes, en je lief aan je zijde, terwijl jullie je kennis testen. Vaak wordt er gespeeld in teams, dus neem vooral wat vrienden mee of organiseer een dubbeldate. Of niet, dan ontmoeten jullie eens nieuwe mensen. Let’s go!

Lees ook: