Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

6 voordelen die alléén meisjes met rood haar hebben

Als kind baalde je misschien een beetje van je rode lokken, en voelde je alleen de nadelen van dat je in ogen van anderen ‘anders’ bent. Een beetje anders ben je zeker, maar dat is nog helemaal zo gek nog niet. Deze geweldige voordelen hebben namelijk alleen meisjes met rood haar:

1. Je bent alles behalve duizend in een dozijn

Wedden dat jij écht geen tientallen vriendinnen om je heen hebt met rood haar? Je valt altijd heerlijk op tussen de menigte. Misschien heb je dit vaak als een nadeel ervaren maar eigenlijk is het juist heerlijk. Je valt op en dat is in de huidige maatschappij meer dan een voordeel. Zo zal je merken dat mensen altijd eerder naar jou kijken, je eerder aanspreken en sneller én langer geboeid zijn door jouw verschijning.

2. Read on the head, fire in bed

Luister maar goed vriendin, jij hebt meer orgasmes én meer seks. Dit blijkt allemaal uit een onderzoek van Prof. Dr. Werner Habermehl aan de universiteit van Hamburg. ie je niet vaak genoeg onder iemands neus kan schuiven. Lijkt ons een heel duidelijk voordeel nietwaar? Als je nu nog zeurt dan weten we niet meer wat we je moeten vertellen.

3. Jouw soort sterft bijna uit

Oké klinkt misschien niet zo aardig. Maar het betekent wel dat over tig jaar vele studenten zich buigen over die beeldige foto’s van jou. En dagenlang gefascineerd zijn over de meisjes met rood haar. Je maakt er dan misschien niets meer van mee, maar het streelt stiekem wel je ego.

4. Niet alleen rood haar, maar ook dikke lokken die niet grijs worden

Wie wil nou niet dik jaar? Juist. Wie wil geen grijs haar? Juist, de hele wereld verft zich een ongeluk. Dit hoef jij allemaal niet te doen. Jij eindigt namelijk witblond. En dat is bijna net zo mooi en bijzonder als de rode lokken waar je nu trotse bezitter van bent.

5. Je staat voor kracht en uithoudingsvermogen

In het Romijnse rijk stonden roodharige mensen voor kracht en uithoudingsvermogen. Destijds was de achterliggende gedachte iets minder rooskleurig. Zo waren slaven met rood haar meer waard. Niet écht leuk natuurlijk, maar tegenwoordig associëren mensen met rood haar nog steeds met de twee eigenschappen kracht en uithoudingsvermogen. Vandaar dat mensen je misschien ook vaak beschrijven als sterk persoon die niet snel klaagt. Ooit zoiets over blondines of brunettes gehoord? Nope…

6. Extra bijzonder: Rood haar en blauwe ogen

Heb jij nou ook nog eens rood haar én blauwe ogen? Dan ben je net zo zeldzaam als een klavertje vier. En dan te bedenken dat we allemaal al jaren opzoek zijn naar een klavertje vier en slechts weinigen van ons er eentje vinden. Begrijp je nu waarom mannen je zo graag willen?

Mens en Samenleving