Renée
Renée Gezondheid 26 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Hallootjes! Meiden in déze provincie hebben gemiddeld de grootste borsten van Nederland

Eerlijk, of jouw borsten nou groter of kleiner zijn dan die van je vriendinnen maakt helemáál niet uit. Maar opvallend genoeg zijn er dus wél verschillen qua cupmaat in verschillende provincies. Uit een – niet heel betrouwbaar – onderzoek blijkt dat vrouwen in Overijssel bh’s met de grootste cupmaten bestellen. Je leest het goed. Het schijnt dat vrouwen in de provincie Overijssel gezegend (of nou ja, gezegend…) zijn met de grootste borsten van het land. Tenminste, als we PABO mogen geloven.

Vrouwen met de grootste borsten van Nederland

De online lingeriewinkel was schijnbaar nieuwsgierig naar dit onderwerp en deed onderzoek. Uit hun resultaten bleek dat vrouwen in Overijssel vaker cupmaat D, E en F bestellen dan dames in andere delen van het land.

Maar niet alleen in die provincie komen de grootste borsten voor, in Drenthe worden deze cupmaten ook vaak aangeschaft. Nu vraag je je vast af waar dan de kleinste borsten voorkomen. Daar hebben we óók het antwoord op: Zeeland.

Hoe betrouwbaar is dit onderzoek?

Het klinkt allemaal super grappig, maar is het onderzoek betrouwbaar? Als je seksuologe Kaat Bollen mag geloven niet. Het is namelijk genetisch bepaald:

‘Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen.’

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Ideaal! Er bestaat nu ook een strandbed voor vrouwen met grote borsten

Libelle