Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 26 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Hockeymeisjes opgelet! Alleen jullie hebben deze 9 voordelen

Je hockeyt al sinds je jeugd. Elke zaterdag stond je weer op het veld en je ouders juichend aan de zijlijn. Wat een heerlijke tijd en nu nog geniet van je van je sport. Deze voordelen hebben alleen hockeymeisjes en die zijn jaloersmakend:

1. Ronde billen

Squaten? Dat heb jij niet meer nodig. Jij traint die bilpartij namelijk al sinds dat je vier bent. Hierdoor ben je sindsdien gezegend met een ronde bilpartij. En dat is iets waar mening Nederlands vrouw een moord voor doet.

2. Een sport voor het leven

Als kind was het fantastisch, maar als student is het ook één van de sporten die nog veel wordt beoefend. En dat in tegenstelling tot alle andere teamsporten die verzwakken zodra je voorbij je zestiende levensjaar bent. Als je iets ouder bent doe je uiteraard gezellig mee met bedrijfshockey. En later als je moeder bent met álle andere moeders van hockeyende kiddo’s.

3. De beruchte hockeyfeestjes

Ge-wel-dig. Je ouders vonden het ook prima als je daar om je veertiende al los stond te gaan. Want ze gingen er vanuit dat de hockeyclub wel een oogje in het zeil zou houden. Vaak was niets minder waar en leerde je als een pro bier drinken onder leiding van een trainer of iemand uit een ouder team.

4. De knapste mannen

God o god, want wat zijn de mannen die op hockey zitten tot lekker. Altijd een volle bos haar en een goed stel gespierde benen. Gek genoeg zijn altijd de knapste mannen op hockeyfeestjes te vinden en jij bent daar al jaren door omringd. Lucky you.

5. Goed imago

Je kan prima op je CV zetten dat hockey één van je grote hobby’s is. Het is namelijk een sport waar heel Nederland trots op is. En stiekem sta jij nog harder te juichen als de Nederlandse dames team weer kampioen worden. Iedereen houdt van hockey en jij doet het.

6. Conditie

Rennen vliegen duiken vallen en weer opstaan is een redelijk goede beschrijving van hockey. Ondanks dat je misschien niet altijd als een foodie door het leven gaat, beschik je je hele leven al over een redelijk goede conditie. En laat dat nou eens heel fijn zijn als je een tram moet halen.

8. Je team = je vriendinnen

Reuze gezellig zijn die meiden. Jullie zijn allemaal altijd in voor wijntjes en hapjes. En het is nou eenmaal zo dat geen van jullie degelijk of tuttig is. Niet zeiken maar gewoon doen, dat is iets wat jullie bindt voor het leven.

9. Hockeymeisjes zijn ‘lekker’ in ogen van de man

Normaal hebben we een hekel aan stereotypering maar deze is best wel fijn toch? Geef maar toe, jij zegt altijd met trots dat je inderdaad een hockeymeisje bent. Vinden mannen namelijk altijd leuk.

LEES OOK: Deze type meisjes herinnert iedereen zich nog van vroeger

Foto: Sophie Tienstra