Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 3 dec 2016

7 herkenbare situaties als je een unisex naam hebt

Robin, Sam, Chris, Luca, Bo.. Leuke namen, maar ook onzijdig. Dat betekent dat je regelmatig iemand van the opposite sex tegen het lijf loopt die dezelfde unisex naam draagt. Op zich niet zo'n ramp, maar het hebben van een unisex naam brengt soms wel wat struggles met zich mee in het leven. Deze situaties zul je vast en zeker herkennen:

1. Die naam is écht wel een jongensnaam

Vervelend als mensen om je heen de discussie gaan voeren over jouw naam. De één vindt je naam meer geschikt voor jongens en de ander is ervan overtuigd dat je naam voor meisjes is bedacht. Hm, jij weet één ding zeker: deze mensen zijn absoluut geen naamdeskundigen.

2. Robin loves Robin

Je gniffelt bij het idee om iemand te daten die dezelfde naam heeft. Maar je weet dat deze fantasie problemen kan gaan opleveren. Een lover met dezelfde naam? Niet heel erg handig. Maar ergens wel erg funny.

3. Jongensachtig

‘Als je als meisje Alex heet, dan zul je vast wel jongensachtig zijn.’ Ouch, dat wil je liever niet horen.

4. Beste meneer…

Och je hebt het niet eens meer door wanneer je via e-mail wordt aangesproken als meneer. Mensen, doe je research. Zo moeilijk is het echt niet om erachter te komen of je vrouw of man bent. We leven in 2016.

5. Spellen is ook lastig

Word je vaak als jongen aangezien, kunnen ze je naam ook nog eens niet spellen. Nikki met dubbel k, ja. En Renée met twee e’s voor een meisje. The struggle is real.

Een mooie naam hebben

6. Is je naam verkort?

Heet je eigenlijk Samantha? Of Bodine? Snappen mensen niet dat je als vrouw ook gewoon Sam of Bo kunt heten?

7. Sleutelhanger met naam

Vrolijk stuiterde je door de winkels waar ze van die awesome naamplaatjes hadden. Sleutelhangers, kentekenplaten, iedereen had ze dus jij wilde er ook eentje. Driftig ging je op zoek naar je naam. Het was dan ook een kleine teleurstelling zodra je jouw naam vond tussen de jongensnamen en niet bij de meisjesnamen. De blauwe sleutelhanger met voetbal was toch iets minder leuk dan die roze met pony’s.

Die unisex naam zegt helemaal niets over jou persoonlijk en je mag trots zijn op de naam die jouw ouders zorgvuldig voor je hebben uitgekozen. Jij bent gewoon hartstikke uniek en niemand zal jou in elk geval vergeten.

Lees ook: Dit zijn de perfecte namen voor je kinderen gebaseerd op je sterrenbeeld

Reageer op artikel:
7 herkenbare situaties als je een unisex naam hebt
Sluiten