Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom je wel eens dat je ongesteld bent? Dít kan het betekenen

Ongesteld zijn is kut. Nog vervelender als je het niet bent, maar wel droomt dat je het bent. Is je dat wel eens overkomen? Dat je wakker wordt uit een droom waarin je door was gelekt (en een vlek op een witte stoel achterliet) of waarin je gewoon heel sterk het gevoel had dat je ineens ongesteld was? Je bent niet de enige. Dromen over menstruatie schijnt ook nog eens iets te betekenen.

We praten je bij.

Dromen over menstruatie

Hoewel ongesteld zijn in je dromen voor heel wat paniek kan zorgen (want je hoeft het toch nog lang niet te worden?!), heeft het ook een symbolische betekenis, zo blijkt. Dromen over menstruatie kan zowel een positieve als negatieve lading hebben en de echte betekenis verschilt per persoon.

Om erachter te komen wat jouw dromen over menstruatie betekenen, moet je kijken naar de onderliggende vibe in je droom. Dat doe je door te kijken naar wat de mensen, objecten en/of de omstandigheden voor je betekenen (in je dagelijkse leven, dus niet in je droom).

Dit betekent ongesteld zijn in je dromen

Het kan zijn dat ongesteld zijn in je dromen voor jou symbool staat voor stress, zorgen of opgekropte spanning. Dromen over menstruatie terwijl je het nog niet eens hoeft te worden kan wijzen op een soort “angst” voor je menstruatie en de bijbehorende klachten. Soms kan het ook een soort voorteken zijn van een vroege of onverwachte cyclus, wat dus wél met je menstruatie te maken heeft.

7 mogelijke redenen waarom je menstruatie te laat of te vroeg komt

Ongesteld zijn in je dromen kan ook een hele andere symbolische betekenis hebben. Misschien is het een teken dat je klaar bent voor de volgende stap. Dat je eraan toe bent om een sprong te wagen en je angsten te laten vallen. Blijf vooral onthouden dat het een droom is. Heb je best vaak dromen over menstruatie? Kijk dan toch eens dieper naar wat het voor jou kan betekenen. Het kan dus gewoon een droom zijn óf het heeft een fysieke of emotionele betekenis. Eén ding is zeker: paniek is nergens voor.