Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 5 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Heb je een unisex naam? Dan herken je deze situaties gegarandeerd

Robin, Sam, Chris, Luca, Bo.. Hartstikke leuke namen, maar ook unisex. Dat betekent dat iemand van the opposite sex met dezelfde unisex naam rondloopt. En da’s niet erg, maar levert wel een paar herkenbare situaties op. Heb jij een naam die voor zowel mannen als vrouwen kan? Dan herken je dit gegarandeerd.

Van mensen die denken dat je dan ook jongensachtig bent tot ‘Beste meneer’ in e-mails.

Unisex naam

Waar het bij namen als Henk en Sofia misschien duidelijker is of het over een meisje of jongen gaat, is dat bij namen als Bobby en Jessy wel anders. En hoe leuk is het als je de hele zwangerschap één naam in je hoofd kan houden, ongeacht welk geslacht je baby gaat hebben. Hebben jouw ouders gekozen voor een unisex naam? Dan herken je de volgende 9 situaties sowieso!

1. Die naam is écht wel een jongensnaam

Vervelend als mensen om je heen de discussie gaan voeren over jouw naam. De één vindt je naam meer geschikt voor jongens en de ander is ervan overtuigd dat je naam voor meisjes is bedacht. Hm, jij weet één ding zeker: deze mensen zijn absoluut geen naamdeskundigen.

2. Je vindt de naam bij het andere geslacht minder mooi

Andersom vind jij jouw naam voor het andere geslacht ook minder mooi, en vooral gek. Het past nou eenmaal beter bij meisjes, duh.

3. Robin loves Robin

Je gniffelt bij het idee om iemand te daten die dezelfde naam heeft. Maar je weet dat deze fantasie problemen kan gaan opleveren. Een lover met dezelfde naam? Niet heel erg handig misschien. Maar ergens wel erg funny.

4. Mensen verwachten niet dat je een meisje bent

Negen van de tien keer hoor jij op sollicitatiegesprekken of andere afspraken dat “ze geen meisje hadden verwacht” door je unisex naam. Story of your life.

5. Jongensachtig

Als mensen eenmaal door hebben dat je een meisje bent met een stoere unisex naam (zoals Alex), denken ze automatisch dat je wel jongensachtig moet zijn.

6. Beste meneer…

Och je hebt het niet eens meer door wanneer je via e-mail wordt aangesproken als meneer. Mensen, doe je research. Zo moeilijk is het echt niet om erachter te komen of je vrouw of man bent. We leven in 2021.

7. Spellen is ook lastig

Word je vaak als jongen aangezien, kunnen ze je unisex naam ook nog eens niet spellen. Bobby met y, ja. En Renée met twee e’s voor een meisje. The struggle is real.

8. “Is je naam verkort?”

Als je een korte unisex naam hebt zoals Bo of Sam en je bent een meisje, vragen mensen gegarandeerd of het een afkorting is van je hele naam. “Heet je eigenlijk Samantha? Of Bodine?” Ehhh, snappen mensen niet dat je als vrouw ook gewoon Sam of Bo kunt heten?!

9. Gepersonaliseerde dingen

Vrolijk stuiterde je door de winkels waar ze van die awesome naamplaatjes hadden. Sleutelhangers, kentekenplaten, iedereen had ze, dus jij wilde er ook eentje. Driftig ging je op zoek naar je naam. Het was dan ook een kleine teleurstelling zodra je jouw unisex naam vond tussen de jongensnamen en niet bij de meisjesnamen. De blauwe sleutelhanger met voetbal was toch iets minder leuk dan die roze met bloemetjes.

Lees ook: Dit zijn de perfecte namen voor je kinderen gebaseerd op je sterrenbeeld