Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Love & Seks 9 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

7 originele date-ideeën om te doen tijdens Valentijnsdag

Wil je jouw lief graag verrassen met een date op Valentijnsdag, maar wil je niet uiteten of naar de bioscoop zoals altijd? Dan hebben wij een aantal originele date-ideeën bedacht die jij goed kan gebruiken.

7 originele date-ideeën

Voor zowel binnen als buiten zijn er genoeg opties te bedenken om een perfecte Valentijnsdag te vieren. Ben je benieuwd? Dit zijn de leukste en meest originele date-ideeën:

1. Beleef je eerste date opnieuw

Heb je op je eerste date een wandeling gemaakt of ben je bij een leuk tentje koffie gaan drinken? Doe dit deze date dan weer en praat over hoe jullie beiden de eerste date hebben ervaren. Dit zal zeker tot een grappig gesprek kunnen leiden.

2. Escaperoom

Ben je meer op zoek naar een actieve date, waar je elkaar ook nog eens beter leert kennen? Dan is een escaperoom echt wat voor jou. Samen proberen uit een benauwde situatie te komen kan jullie band versterken.

3. Picknicken

Dit is een date die zowel binnen als buiten kan! Valentijnsdag valt natuurlijk niet in de warmste periode van het jaar, maar binnen picknicken is net zo leuk als buiten. Misschien zelfs nog wel leuker want je hebt geen last van wind of regen. Leg midden in je kamer een kleed neer met wat kussens, ga samen boodschappen doen, maak lekkere hapjes klaar, steek de kaarsen aan en zet een muziekje op en jouw picknickdate kan beginnen.

4. Klimmen

Ben je een koukleum? Dan is een date in een klimcentrum wat voor jou. Kan je wel wat hebben? Dan is een klimbos ook een goede optie. Tijdens het klimmen moet je elkaar helpen en elkaar kunnen vertrouwen. Deze date is niet alleen voor de sportievelingen onder ons, maar helpt ook jullie band versterken.

5. E-chopperen

Je hebt er vast al wel eens van gehoord, de e-chopper. Hij rijdt net zo lekker als zo’n elektrische deelscooter, maar hij is heel wat hipper. Huur twee choppers en ga met je lief door de bossen rijden. Je kan tussendoor stoppen voor een koffietje of om heerlijk te lunchen. Tip: kleed je warm aan of vraag of je een trui van je lover aan mag.

6. Onder de lakens

Heb je geen zin in een actieve date of gewoon geen zin om het huis te verlaten? Blijf dan lekker de hele dag in bed. Zoek een leuke serie of film uit, ga lekker knuffelen, zorg voor veel snacks, doe een comfortabele outfit aan en vergeet niet, onder die outfit mag natuurlijk ook wel iets sexy’s zitten…

7. Dubbeldate

Nee, geen dubbeldate als in twee stelletjes, maar als in twee dates op één dag. Willen jullie allebei iets anders doen op Valentijnsdag? Dan kan je natuurlijk ook gewoon meer ideeën uitvoeren. Waarom hebben we dit niet eerder bedacht?! Doe eerst iets wat jij leuk vindt, bijvoorbeeld een boswandeling maken. Doe daarna wat je liefje leuk vindt, bijvoorbeeld karten. Ze zeggen toch altijd: in een relatie moet je geven en nemen?

Valentijnsdag komt eraan: 5x originele cadeaus voor je lief óf jezelf